Sydney tehdit altında

Avustralya’nın doğusundaki New South Wales eyaletinde 100’den fazla noktada devam eden orman yangınları ülkenin en büyük kenti Sydney’in de aralarında bulunduğu birçok yerleşimi tehdit ediyor.

Sydney tehdit altında

Yerel İtfaiye hizmetleri (RSF) şu ana kadar 350 bin hektardan büyük bir alanın kül olduğunu ve Syndey yakınlarındaki Gosper Dağı’ndaki alevlerin hat genişliğinin 60 kilometreye ulaştığını açıkladı.

“Mega yangın” olarak isimlendirilen felakette, Sydney kent merkezine 75 kilometre kadar yaklaşan alevlerden yayılan dumanlar aynı zamanda atmosferi kirleterek halk sağlığını tehdit ediyor. Yetkililer yangınların tamamen söndürülmesinin haftalar süreceğini ve bunun da ancak güçlü yağışlar ile sağlanabileceğini belirtirken, bu sezon meydana gelen yangınlarda 6  kişinin hayatını kaybettiği ve 2 milyon hektardan büyük bir alanın kül olduğunu açıkladı. İtfaiye görevlilerinin ifadelerine göre hava sıcaklığının gelecek hafta artması ile yangınların şiddetlenmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X