Taban: İnegöl tarımda yükselen bir değer

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Çeltikçi Mahallesi’nde bulunan seralarda çiftçileri ziyaret etti. Seralarda incelemelerde bulunan Alper Taban, İnegöl’ün tarımda yükselen bir değer olduğunu ifade etti.

Taban: İnegöl tarımda yükselen bir değer

Çeltikçe Mahallesi’ndeki çiftçileri Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, seralarda incelemelerde bulundu. Alper Taban, çiftçilerle sohbet edip yaşadıkları sorunlar ve eksikleri dinledi. 

Çiftçiler ziyarette görüş ve önerilerini Belediye Başkanı Alper Taban’a ilettiler. Sera ziyaretlerinin ardından S.S. Çeltikçi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de ziyaret edildi. Taban, “Ülkemizin kalkınmasında, sofralarımızın kurulmasında, meyvenin ve sebzenin üretiminde alın teri dökerek emek harcayan başta İnegölümüzdeki çiftçilerimiz olmak tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi.

55 ÜRÜNDE İLK 10’DAYIZ…

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Tarım, önemi tartışılmaz bir sektör. Aynı zamanda modası geçmeyen tek sektördür. Bugün ülkemiz 55 üründe dünyada ilk 10 sırada yer alıyor.

Fındık, kayısı, incir, kiraz, ayva ve haşhaş üretiminde 1’inci sıradayız. Karpuz, kavun, pırasa, bal ve fiğ üretiminde 2’nci sıradayız. Mercimek, elma, salatalık, yeşilbiber, yeşil fasulye, kestane, Antep fıstığı, çilek ve koyun sütü üretiminde ise 3’üncü sıradayız.

Ancak bunlar yeterli mi? Tabi ki değil. Ülke olarak daha iyi yerlerde olabiliriz. Bunun için gerekli verimli topraklarımız, bunu başarabilecek bilinçli üreticilerimiz var. Tarımda da çok daha güzel hedeflere en kısa zamanda ulaşacağımızı ümit ediyorum” diye konuştu.

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

İnegöl’ün de tarımda yükselen bir değer olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehrimiz bir sanayi şehri olmasının yanında, aynı zamanda bir tarım şehri.

Bunu başka yerlerde görmek kolay değil. Sanayinin olduğu yerde tarımın da belli bir ivmeyle yükselmesi, değerinin düşmesinden ziyade yükselmesi, şehrimiz adına büyük başarıdır. Bu nedenle, ekonominin nabzının şehrin her bir noktasında attığı İnegöl’de olmazsa olmaz konularımızdan biri de tarım.

Verimli ovasıyla, Uludağ’dan gelen can suyu ile beslenen tarımsal ürünleriyle sektörde önemli bir yere sahip olan İnegöl tarımı, sağlam adımlar ile büyümeye ve gelişmeye devam ediyor” dedi. 

Tarım ile ilgili gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bu çalışmalarda hedefimiz, daha nitelikli bir tarım sektörü oluşturmak. Kendimizi her daim yenilememiz lazım. Bizler bu hedeflere ulaşma noktasında her an sizlerin yanındayız. Hep birlikte, tarım şehri İnegöl için çalışmaya devam” açıklamasını yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X