Tahran’da gösteriler başladı

İran’ın başkenti Tahran’da bir grup esnaf, ülkedeki ekonomik sorunlar ile döviz kurunda yaşanan yükselişi protesto etti.

Tahran’da gösteriler başladı

Başkentteki ‘Tahran Büyük Çarşısı’nda ekonomik sorunları protesto etmek için dükkanlarının kepenklerini kapatan esnaf, ’10 bin tümene dolar istemiyoruz’ ve ‘Suriye’yi bırak, bizim durumumuza bak’ sloganlarını attı.
Tahran’daki ‘Çahar Su Pasajı’ esnafı da önceki gün İran tümeninin döviz karşısındaki değer kaybını protesto etmek için eylem yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Nisan ayında doların 4 bin 200 tümene sabitlenmesi kararı almış ve serbest piyasada alım – satımı yasaklamıştı.

Bankalarda resmi kur üzerinden işlem gören dolar, serbest piyasada 8 bin 500 tümen seviyesinde kaçak yollardan işlem görüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen ay nükleer anlaşmadan çekildiği ve yeni yaptırımların uygulanacağını açıklaması İran ekonomisini olumsuz yönde etkilemişti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X