Taliban’dan ‘savaş yemini’

Radikal İslamcı örgüt Taliban’dan,  ABD Başkanı Donald Trump’a yanıt geldi. Örgüt, müzakerelerden çekilen Washington’ın ‘pişman olacağını’ söyledi.

Taliban’dan ‘savaş yemini’

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, ‘Afganistan’da işgali sona erdirmenin iki yolu vardı. Biri cihat ve savaş, diğeri ise görüşme ve müzakerelerdi. Eğer Trump görüşmeleri durdurmak istiyorsa biz de ilk yolu tercih edeceğiz ve tez zamanda pişman olacaklar’ diye konuştu.

Trump Pazar günü Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayarak, Taliban liderleri ve Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ile Camp David’de gizli bir görüşme hazırlığı olduğunu duyurmuştu. Taliban’ın Perşembe günü bir ABD askerinin de öldüğü intihar saldırısı düzenlediğini hatırlatan Trump, ‘Derhal toplantıyı iptal ettim ve barış müzakerelerini sona erdirdim’ demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Pazar günü, ‘yalnızca son 10 günde bini aşkın Taliban mensubu öldürdüklerini’ söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X