TANAP Büyükorhan ayağında sona gelindi

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP Projesi’nin Bursa bölümünden geçeceği güzergâhtaki Büyükorhan etabında gazı taşıyacak olan boruların döşenmesine başlandı.

TANAP Büyükorhan ayağında sona gelindi

AYDIN KURMUŞ

Azerbaycan gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan ve çalışmaları uzun zamandır devam eden Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı TANAP Projesi’nin Bursa bölümünden geçeceği güzergâhtaki Büyükorhan etabında gazı taşıyacak olan boruların döşenmesine başlandı.

Toplam uzunluğu bin 850 kilometre olan boru hattının 116 kilometrelik kısmı Bursa’nın Harmancık, Büyükorhan, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçelerinden geçiyor. 

Hattın 15 kilometrelik kısmının geçtiği Büyükorhan’ın Hacıahmetler, İsmetiye, Durhasan ve Aktaş köylerinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların iki hafta içerisinde tamamlanarak, Büyükorhan etabındaki çalışmaların bitirileceği öğrenildi.

TANAP Projesi, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazı öncelikle Türkiye, ardından da Avrupaya taşıyacak. Hat tamamlandığında yılda 35 milyar metreküp doğalgaz taşınacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X