Tarihi han esnafı  haftaya duayla başlıyor

İnegöl’de 4 yıl önce çıkan yangında küle dönen ve uzun süren restorasyon çalışmalarıyla ayağa kaldırılan 200 yıllık Cafer Paşa Beylik Hanı’nda esnaf duası geleneği tekrar yaşatılmaya başlandı.

Tarihi han esnafı  haftaya duayla başlıyor

Tamamı kadın işletmecilerden oluşan 38 işyeri ile yeniden hizmete giren tarihi çarşıda pazartesi günleri öğlen namazını müteakip okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş tarafından esnaf duası yapılıyor. Osmanlı’daki esnaf duası geleneğini İnegöl’de tekrar canlandırmak isteyen esnaf, tarihi yapıların korunmasının yanı sıra örf, adet ve geleneklerin bu şekilde yaşatılması gerektiğini ifade ettiler.

HERŞEY VAR

Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Yucar, “Hanımızda her hafta pazartesi günü öğle namazını müteakip Kur’an’ı Kerim okunup dua edilecek. Bu bizim çok hoşumuza gitti. Hafta başında huzurlu bir şekilde, duayla işlerimize başlıyoruz. Burada herşey var. İnsanlarımızın gönül rahatlığıyla buradan istedikleri şeyi alabilirler.

Ayakkabıcımız, kumaşçımız, terzimiz, tuhafiyecimiz, hattatımız, bijuteri, hediyelik eşyalar, iç çamaşırı, bebek giyim, eşarp satışı yapılan dükkanlar ve üst katta da çoğunlukla butikler var. Herkese hitap eden çok güzel bir çarşı. İlçe halkımızı çarşımıza davet ediyoruz. İlerleyen günlerde çarşımızın İnegöl’ün gözbebeği olacağını düşünüyoruz. Buraya geldiklerinde maneviyat ve huzur hissedecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X