Tarihi handaki çelik kapı söküldü

 Bursa’da 1508 yılında İstanbul’daki cami ve imaretlere gelir sağlamak amacıyla yaptırılan Pirinç Han’da müzik stüdyosu için kiralanan iş yerine takılan çelik kapı  sökülerek yerine orijinali takıldı. 

Tarihi handaki çelik kapı söküldü

Müzikle ilgilenen Murat Çapkın tarafından stüdyo yapılmak üzere Milli Emlak Genel Müdürlüğünden 1,5 ay önce kiralanan tarihi hanın üst katındaki odanın ahşap kapısının üzerine güvenlik gerekçesiyle beyaz renkli çelik kapı monte edildi.

Çelik kapının fotoğrafının sosyal medyada yayınlanmasıyla han yönetimi ve çevredeki esnaf, Çapkın’dan kapıyı kaldırması talebinde bulundu. Çelik kapıyı kaldırıp orijinalini yeniden monte eden Çapkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, han odasını stüdyo çalışmaları için kiraladığını söyledi.

Çapkın, odanın orijinal kapısının çok kötü olduğunu dile getirerek, “Daha güzelini yapmak için mobilyacı arkadaşımı çağırdım. Arkadaşım yeni kapının yapımının 2 ay süreceğini söyledi. Ben de orijinal kapısı kırık olduğu için çelik kapıyı geçici olarak normal kapının üzerinden monte ettirdim. Orijinaline uygun ahşap bir kapı yapılana kadar böyle kullanacaktım.” diye konuştu.

“Stüdyonun ismi ‘Kapı’ olacak”

20181018_2_32930972_38204649.jpg

Bu durumun sosyal medyada  yayınlandığını belirten Çapkın, şöyle devam etti:

“Fotoğraf sosyal medyada yayınlanınca tepki aldık. Aslında şahsım adına ciddi bir farkındalık oldu inşallah toplum için de bir farkındalık olur. Han yönetimi ve esnaf arkadaşlar da çelik kapının uygun olmadığını söyledi. Çelik kapıyı yaklaşık 1,5 ay önce taktırmıştım. Çelik kapıyı şimdi söktüm ve orijinal kapıyı kiraladığım haliyle geri taktım. Böyle bir duruma düştüğüm için çok üzgünüm. Millete karşı böyle bir duruma düşmek rencide ediyor. Şahsıma çok ağır ithamlarda bulunanlar oldu buna sebep olup onları günaha soktuğum için onlardan da özür dilerim.”

Murat Çapkın, stüdyonun adını “Han” koymayı planladıklarını hatırlatarak, “Bu olaylardan sonra ‘Kapı Stüdyo’ olarak değiştireceğiz. İnşallah bize ve memleketimize bilinçli, ahlaki meziyetleri yüksek kapılar açar.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X