Tarihi Pirinç Han’daki ‘çelik kapı’ sökülüyor

Bursa’nın önemli yapılarından Cumhuriyet Caddesi’ndeki tarihi Pirinç Han’da müzik aletlerinin satışının yapılması amacıyla kiralanan ve çelik kapı takılan dükkanın kiracısının müzik eğitmeni Murat Çapkın olduğu anlaşıldı.

Tarihi Pirinç Han’daki ‘çelik kapı’ sökülüyor

DERYA DEMİR

Tarihi hanın üst katındaki dükkanı, Milli Emlak Müdürlüğü’nden ihale usulüyle kiralayan Çapkın, güvenlik amacıyla taktırdğını söylediği kapıyı bugün söktürüp, tarihi yapıya uygun kapı taktıracak.

Tepkiler karşısında savunma yapmayan Çapkın, “Bende tarihi eserlerin korunması taraftarıyım. Bu konuda hassasım. Burada geçici süreyle bir kapı taktırdım. Yarın (bugün) sökülüp buradaki tarihi dokuya uygun olarak yaptırdığımız kapıyı taktıracağım” dedi.

Kapıyla ilgili olumsuz tepkiler aldıklarını da dile getiren Çapkın, ‘Kapımız Türkiye’de fenomen oldu. Hem esprili hem de olumsuz tepkiler aldık. Bu sorunu düzelteceğiz daha da güzelleştireceğiz. Yaptığımız eserleri de bu kapı sayesinde yayınlayacağız. Bu kapı, belki de bize kapı açacak.

Daha öncesinde stüdyomuzun ismini ‘Han Stüdyo’ olarak düşünüyorduk, ancak şimdi ismi ‘Kapı Stüdyo’ olacak’ diye konuştu.

Milli Emlak Müdürlüğü yetkilisi ise çelik kapı ile şikayetler aldıklarını, gerekli incelemeden sonra işlem yapılacağını söyledi.

TEK DEĞİLMİŞ

Bu arada tarihi Pirinç Han’da Murat Çapkın tarafından yaptırılan çelik kapının tek olmadığı anlaşıldı. Restore edildikten sonra aslına uygun bir şekilde kullanılan hanın 7 odasına çelik kapı takıldığı anlaşıldı. Han da dükkan işleten esnafın büyük bölümü çelik kapıların bir an önce sökülmesini istiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X