Tarım politikaları yeniden şekillendirilmeli

Bine ulaşan üye sayısıyla çalışmalarına hız veren Bursa Ticaret Borsası’nın Başkanı Özer Matlı, önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini anlattı.

Tarım politikaları yeniden şekillendirilmeli

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Bursa’da tarımın gücüne dikkati çeken Matlı, eğitime verecekleri katkı ve yeni planlamalarla bu alanda fark yaratmak istediklerini ifade etti.

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Türkiye’de tarım politikalarının yeniden şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürüten Özer Matlı, dün Almira Hotel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Buradaki konuşmasının başında Barış Pınarı Harekatı’na yönelik açıklamalarda bulunan Matlı, ‘’Mehmetçiğimizin yanındayız. Onlar cephede Türkiye için üzerlerine düşen görevi yerine getirirken, bizlerin de burada ekonomimizi canlandırmamız gerekiyor” dedi.

Bursa’nın büyümesi için bir fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Matlı, Türkiye’deki büyüme hamlesini nasıl ileriye taşırız diye tartıştıklarını anlattı. Matlı, ‘’Ordusuyla ve iş dünyasıyla güçlü bir Türkiye var. İş dünyası olarak, güçlü ordumuzun ardında güçlü şirketler oluşturmalıyız” diye konuştu. Tarımdaki gelişmeler konusunda da bilgi veren Matlı, ihtisas borsalarının önemine değindi.

İYİ BİR TÜCCAR OLMALIYIZ

Özer Matlı, ‘’Her şeyi üretmek zorunda değiliz ama iyi bir tüccar olmak zorundayız. İhtisas borsaları sayesinde üretim yaparken ileriyi planlayıp  şirket politikası yapabilecek hale geliyoruz” ifadelerini kullandı. Tarım politikalarının yeniden şekillendirilmesi gerektiğini dile getiren Matlı, mısır ve buğday gibi ürünler üreterek ülkenin kalkınamayacağını, tarımsal ürünlerle katma değer yaratmanın şart olduğunu ifade etti. Özer, bunun da tarımsal endüstriyle başarılabileceğini kaydetti.

BURSA DEV ORGANİZASYONA TALİP OLDU

Avrupa Tahıl Alım Günleri’nin 64’üncü organizasyonunu Türkiye’ye kazandırmak için büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizen Matlı, şöyle devam etti: ‘’Avrupa Borsalar Birliği’nde Türkiye’yi tek başına temsil ediyoruz. Yarın da (bugün) 2024 ile ilgili bir seçim var. Bu seçimin sonucu ‘Bursa’ lehine çıkarsa, büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmış olacağız. Dünyaya Bursa’yı ve Türkiye’yi tanıtmak istiyoruz. Bursa bölgesi olarak tarım, hayvancılık ve gıda endüstrisinde güçlü olduğumuzu göstermeliyiz.”

BORSA HIZLA YÜKSELİYOR

Göreve geldiklerinde Bursa Ticaret Borsası’nın Türkiye’deki ticaret borsaları arasında işlem hacmi olarak 38’inci sırada bulunduğunu hatırlatan Özer Matlı, ‘’Şu anda 16’ncı sıraya yükselmiş durumdayız. Hedefimiz 14’üncülük” dedi.

TARIMDA EĞİTİME DESTEK

BTB’nin eğitime desteklerini sürdürdüklerinin altını çizen Matlı, imzaladıkları protokolle Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni sahiplendiklerini vurguladı. Fiziki alt yapıyı güçlendirdikten sonra okulda eğitim planının güncelleneceğini belirten Matlı, ‘’Tarımsal eğitim programını değiştirmemiş lazım. Öğretmen okulları gibi bizim tarımı insanlara yeniden okutmamız lazım. Okumuş insanların tarım yapmasını istiyoruz… Tarımsal standartlar konusunda Bursa aslında merkez” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X