Tarımda ‘örtü altı’ ile kesintisiz üretim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, örtü altı yetiştiriciliğin tarımda üretimi kesintisiz 365 güne çıkardığını söyledi.

Tarımda ‘örtü altı’ ile kesintisiz üretim

Bayraktar, Türkiye’de örtü altı üretimin, ekolojik koşulların kısmen veya tamamen kontrol altına alınarak ürünlerin yetişme döneminin uzatılmasına ya da mevsimleri dışında yetiştirilmesine olanak sağladığını kaydetti. Alan ve üretim artışında modern seraların kurulması, yayla seracılığının yaygınlaşması ile tarımda teknolojinin kullanılmasının etkili olduğuna işaret eden Bayraktar, bugün üzüm, kayısı, şeftali, erik gibi türlerin de örtü altında yetiştirilebildiğine dikkati çekti. İklim koşullarının uygun olması nedeniyle örtü altı üretimin daha çok Akdeniz, Ege ve Marmara kıyı şeridinde yoğunlaştığını ifade eden Bayraktar, toplam 692 bin dekar örtü altı tarım alanının yüzde 38,8’inin Antalya’da, yüzde 24,2’sinin Mersin’de, yüzde 15,5’inin Adana’da olduğunu, toplam örtü altı tarım alanının yüzde 78,5’inin bu üç ilde bulunduğunu anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X