Tarımsal destekleme fırsatını değerlendirin

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Yenişehir’de düzenlenen toplantıda, Katılım Öncesi Mali Yardım Araçlarından Kırsal Kalkınma Programı (İPARD) projeleri anlatıldı.

Tarımsal destekleme fırsatını değerlendirin

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’in tarımsal ve hayvancılık potansiyeline dikkat çeken Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Levent Kül, ‘Yenişehir bizim gözbebeğimiz. Elbirliğiyle Yenişehir tarımına destek vermeye hazırız. Kapımız sizlere her zaman açık’ dedi.

TKDK Proje Birim Amiri Muhammed Akbayrak da, süt ve besi hayvancılığı, et ve süt işleme ve soğuk hava deposu ile bitkisel üretim alanlarında destek verildiğini anlattı. Akbayrak, hazırladığı projesine onay çıkanlara, proje tutarının bir bölümünün hibe olarak ödendiğini ve hibelerin yüzde 40’la başlayıp, yüzde 70’e kadar çıktığını söyledi. Akbayrak, manda sütü, manda eti, kaz ve hindi üretiminin destekleme kapsamına alındığını, çiftçilerin bu alanlarda da proje hazırlayıp başvuru yapabileceğini kaydetti. 

TKDK İl Koordinatörü Ömer Berksu da, son yıllarda hibe destek projesi başvurularında artış olduğunu söyledi. Berksu, ‘Küçük çiftçilerimizi bu projelerle destekliyoruz. ‘Nasıl proje hazırlayacağım’ diye düşünmeyin. TKDK İl Müdürlüğü’ne gelin. Görüşmede kafanızdaki tüm sorular yanıtlarını bulacaktır’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X