Taş Mektep’te restorasyon hızlanıyor

Mudanya Belediyesi’nin Tirilye Taş Mektep Projesi devam ediyor. Çatı onarımı tamamlanan Taş Mektep binasının dış cephe ve iç tadilatlarına başlandı.

Taş Mektep’te restorasyon hızlanıyor

Mudanya Belediyesi’nin Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda hem proje hem de uygulama ödüllerinin sahibi Taş Mektep Restorasyonu Projesi’nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Taş Mektep’in çatı tadilatının tamamlanmasının ardından binanın dış cephe ve iç tadilatı için Anıtlar Kurulu’na gönderilen statik proje onaylandı.

Mudanya Belediyesi, Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından çalışmalara hız kazandırdı. Tirilye’deki Taş Mektep binasının turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları sürerken, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz çalışmaları yerinde inceledi.

Taş Mektep’in kimliğine özgün bir şekilde yaşayacağını ifade eden Hayri Türkyılmaz, “Çatısı tamamlandı, binanın geri kalanıyla alakalı statikle ilgili sonucu da aldık. Yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir kütüphane kurulacak” dedi.

KÜLTÜREL FAALİYETLER…

Bir bölümünde ise bölgeye özgü, Girit mutfağını yansıtan ürünler sunulacağını kaydeden Türkyılmaz, “Binanın teras bölümünde küçük bir kafe var. Sergi fonksiyonu bu bölümden başlıyor ve üst kata kadar devam ediyor. En geniş ve görkemli olan kat olan 3. katta da eğitim, öğretim, yaz okulu ve Tirilyelilerin atölye çalışmalarını, kültür faaliyetlerini yapabileceği bir mekan olarak oluşturulacak. Tirilyelilerin anılarını yaşatabileceği mekan, kısa sürede tamamlanacak” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X