Tatilcilerin bayramda tercihi yurtdışı turları

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yurt dışı seyahatler ve yurt içi kültür turlarındaki talep geçen yıla göre yüzde 30 civarında arttı.

Tatilcilerin bayramda tercihi yurtdışı turları

Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, genel pazar sonuçları henüz oluşmasa da Tatilsepeti verilerine göre, geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 10 kadar bir düşüş yaşandığını söyledi. Bu düşüşte geçen seneye göre bu yıl bayram tatili süresinin henüz 5 günle sınırlı kalmasının ve fiyatların bayram tatili günlerinde normalden en az yüzde 10-15 daha pahalı olmasının etkili olduğunu ifade eden Küçükyılmaz, tatilin 9 güne uzatılması beklediklerini belirtti. Söz konusu analizin yurt içi sahil otelleri için geçerli olduğunu hatırlatan Küçükyılmaz, şöyle devam etti: ‘’Yurt dışı seyahatleri ve yurt içi kültür turlarına talepte geçen yıla göre yüzde 30 civarında bir artıştan söz edebiliriz. Bu bayram yurt dışı turlarda daha çok 5-7 günlük Balkan-Orta Avrupa-İtalya-Yunan Adaları ve Bangkok-Phuket gibi kombine turlar tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Ege-Akdeniz turları Likya-Pamfilya, Assos-Bozcaada turları ve Karadeniz en popüler turlar.”

TATİL SÜRELERİ KISALDI

Bu yıl geçen yıla göre fiyatlarda önemli artışlar olduğuna işaret eden Küçükyılmaz, yine de son dakika kampanyalarıyla hala uygun bütçeli tesisler bulabilmenin mümkün olduğunu vurguladı. Küçükyılmaz, ‘’Yurt içi seyahatlerindeki fiyat politikalarının, bir kısım tatilciyi yurt dışı seyahatlere yönlendirdiğini görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıla göre bu bayramda tatil süreleri kısaldı. En çok rezervasyon talebini Antalya ve Bodrum bölgesine alıyoruz. Kuşadası, Marmaris ve Çeşme bu bölgeleri takip ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X