Tatilde çocuklar nasıl beslenmeli?

2018-2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle çocuklar şimdi aileleriyle tatil planlarına başladı. Ancak, tatil döneminde doğru beslenmek gerekiyor.

Tatilde çocuklar nasıl beslenmeli?

Medicana Bursa Hastanesi’nin Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gönül Tuba Ciğerli, çocukların öğün saatlerinin değişmemesi için uyku ve beslenme saatlerine özen gösterilmelerini istedi. 

Peki, bu dönemde nelere dikkat etmek lazım?

Diyetisyen Ciğerli, ailelere bu konuda önemli tavsiyelerde bulunuyor. Öncelikle ‘çouğunuzu karne hediyesi adı altında fast food tüketmeye götürmeyin’ diyen Ciğerli,  ‘Çocuğunuzu sevindirmek için farklı seçenekler sunabilirsiniz. Sevdiği oyunları beraber oynamak, yeni boyama kitaplara almak, birlikte fiziksel aktivite yapmak doğru bir yöntem olacaktır’ şeklinde konuştu. 

Yine çocuğun tüketmesi gereken doğru yiyecekler arasında süt ve süt ürünlerinin olması gerektiğine işaret eden Ciğerli, kırmızı et, tavuk ve balığın yanısıra, tahıl grubunda da ekmek, bulgur, makarna ve pirincin belirli düzeyde alınmasını öneriyor. Ayrıca, sebze ve meyvenin de çocuğa verilmesinin gerekli olduğuna dikkat çekildi.

Yine uyku ve dinlenmeye de yeterli miktarda zaman ayrılmasının önemine dikkat çeken Ciğerli, ebeveynlerin çocuklarını tatil döneminde mutlaka spora teşvik etmelerini de istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X