Tavuk yetiştiricilerine eğitim semineri

Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru ve Veteriner Hekim Adil Yıldız tarafından Güzelyalı Eğitim Mahallesi’nde tavuk yetiştiricilerine yönelik bilgilendirme ve eğitim semineri düzenlendi.

Tavuk yetiştiricilerine eğitim semineri

ÖMER BİLİK

Seminerde Veteriner Hekim Adil Yıldız tarafından işletme kayıt şartları, yetiştiricilik, kanatlı hastalıkları ile mücadele ve önleyici tedbirler hakkında bilgilendirme yapıldı.

3 günde toplam 30 tavuk yetiştiricisine 6 saat bilgi aktaran Veteriner Adil Yıldız, “Biz Bakanlık olarak tavuk yetiştiriciliğinde sizlerden tüm faaliyetlerinizi kayıt almanızı istiyoruz. Kümesinize girenleri kayıt altına alın. Suyunuzu analiz ettirin, tavuklarınıza aşılama programı yapın ve bunları uyguladığınıza dair kayıt sisteminiz olsun. Biyo güvenlik dediğimiz hastalıkları kümesten uzak tutan önlemler konusunda tavukların gezme alanının bir bölümünün telli olması gibi ve yabani hayvan ve kuşlardan hastalık riskinin asgariye indirilmesi önlemleri alınmalıdır. Size dağıtacağımız aşılarımızla da hayvanlarınızda yalancı veba ve bronşit gibi bulaşıcı önlemleri almanızda yardımcı olacağız” dedi.

Çiftçi bilgilendirme ve eğitim seminerine katılan tavuk yetiştiricilerine katılım belgesi ve hayvanları için aşı malzemesi ücretsiz olarak dağıtıldı.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X