Taziye masajını engelledi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, önceki cimartesi günü hayatını kaybeden Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden Arizona Senatörü John McCain için Beyaz Saray yetkililerinin hazırladığı ‘övgü dolu’ yazılı açıklamayı engellediği iddia edildi.

Taziye masajını engelledi

Amerikan medyasında yer alan ve görevdeki üst düzey bazı hükümet  yetkililerine dayandırılan iddiaya göre, McCain’in ölümünden sonra Beyaz Saray Sözcüsü Sarah  Sanders ve Trump’ın Özel Kalem Müdürü John Kelly öncülüğünde hazırlanan ve  McCain’den ‘kahraman’ olarak söz eden yazılı taziye açıklaması, Trump tarafından  engellendi.

Beyaz Saray kaynaklı yazılı bir açıklama istemeyen Trump, bunun yerine  sadece kendi Twitter hesabından McCain’in ailesine taziye dileğini ileten bir  paylaşımda bulunmakla yetindi. Hayatta iken Trump’ı sert sözlerle eleştiren McCain ile ABD  Başkanı’nın arasının çok iyi olmadığı biliniyordu.

Öte yandan, McCain’in, 2 Eylül’de  Maryland eyaletinde bulunan Deniz Harp Okulu’nda bulunan mezarlığa defnedileceği  açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X