TBMM’de görev dağılımı: Hangi Bursalı vekil ne görev üstlendi?

Üye sayısı son seçimde 600’e çıkan Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışın ardından 1 Ekim’e kadar tatile girdi ama tatil öncesi komisyonlar belirlendi. Meclise bu dönem Bursa’dan giden vekillerin isimleri de komisyonlarda yer aldı.

TBMM’de görev dağılımı: Hangi Bursalı vekil ne görev üstlendi?

AK Parti, CHP ve MHP’den hangi Bursa Milletvekili’nin hangi komisyonlarda, ne görev aldığını Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın bugünkü köşesinden öğreniyoruz.

Mecliste yeni dönem: :Bursa’dan 1 komisyon başkanı, 1 de vekil var
 

Yeni dönemle birlikte TBMM’de milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkarken, ihtisas komisyonlarının üye sayıları azaldı. AK Parti ise, seçim öncesi bakan olarak hükümette yer alan isimlerin çoğunu komisyon başkanı görevlendirdi.

Buna göre…

AK Parti Bursa milletvekillerinden Hakan Çavuşoğlu yeni dönemde İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olurken, Refik Özen de Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili olarak görev üstlendi. Bu görevi geçen dönem Hüseyin Şahin yürütüyordu.

Ayrıca…

Atilla Ödünç’ün Dışişleri Komisyonu’nda, Osman Mesten’in Anayasa Komisyonu’nda, Mustafa Esgin ve Ahmet Kılıç’ın KİT Komisyonu’nda, Vildan Yılmaz Gürel’in Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda, Emine Yavuz Gözgeç’in Adalet Komisyonu’nda ve Zafer Işık’ın da Tarım Orman Komisyonu’nda görev aldıkları görüldü.

CHP’den Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun Anayasa Komisyonu’nda, Orhan Sarıbal’ın Tarım Orman Komisyonu’nda, Yüksel Özkan’ın da Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda görev aldıkları, Erkan Aydın’ın ise Akdeniz Asamblesi’nde görev üstlendiği kulağımıza geldi.

MHP’den de M. Hidayet Vahapoğlu’nun Milli Savunma Komisyonu’nda görevi var.

►Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X