Tecavüzcü DNA testiyle belirlendi

Erzurum’un Olur ilçesinde zihinsel engelli F.K.’ya tecavüz ederek hamile bırakanın 45 yaşındaki Ayhan Ö. olduğu, bebeğin doğmasının ardından DNA testiyle belirlendi.

Tecavüzcü DNA testiyle belirlendi

Olur ilçesine bağlı Kekikli Köyü’nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası çiftçi Ayhan Ö., gündelik işlerde çalıştırdığı komşuları olan yüzde 80 zihinsel engelli 21 yaşındaki F. K.’ya tecavüz ederek hamile bıraktı. F.K.’nın karnının büyümesi üzerine köyde yayılan dedikodular, bebeğin doğumunun ardından yapılan DNA testi ile son buldu. Jandarma tarafından köyde şüphelilerin alınan DNA örnekleri, F.K.’nın geçtiğimiz Ocak ayında dünyaya getirdiği erkek bebekten alınan DNA örneğiyle karşılaştırıldı. Erzurum, Trabzon ve Ankara’daki Adli Tıp Kurumlarındaki sonuca göre bebeğin babası olduğu tespit edilen Ayhan Ö., olayla ilgili olarak tutuklanarak Oltu T Tipi Cezaevi’ne gönderildi. 

F.K.’nın ailesi bebeği doğum sonrası Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne teslim etti. Olayın ardından Kaymakamlık tarafından F.K. ile birlikte annesi, biri zihinsel engelli 3 kardeşiyle birlikte köyden alınarak Olur ilçe merkezine yerleştirildi. Engelli maaşıyla geçinen F.K.’nın, babası İ.K. ise kızının durumuna üzüldüğü, daha sonra kansere yakalanarak Eylül ayında öldüğü bildirildi. 

Öte yandan Kekikli Köyü’nde yaşayan ve ismini açıklamak istemeyen bir kişi Ayhan Ö.’nün hamile olduğu dönemde engelli F.K.’ya bebeğini düşürmesi için işkence yaptığını öne sürdü. Aynı kişi kadının karnına yörede bulgur dövmede kullanılan taş konulduğunu, tekmeleyerek bebeği düşürmesi istendiğini iddia etti. Ayhan Ö.’nün soruşturmada ismini söylenmemesi için aileye para teklif ve döverek tehdit ettiği de ileri sürüldü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X