Tek kanatla uçmaya çalışmışız

Binlerce kadına e-ticaret ve girişimcilik eğitimleri verdiklerine dikkati çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kadınların müthiş bir azimle çalıştıklarını vurguladı.

Tek kanatla uçmaya çalışmışız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, girişimcilik alanında kadınları ihmal ettiklerini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, mesleki eğitimin önemine dikkati çekerek, mesleki yeterlilik belgesi olan kişilerin iş yerlerinde çalıştırılması gerektiğini belirtti. Aralarında daha fazla kadın girişimcinin bulunması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ‘’İşsizliği azaltmanın yolu daha fazla girişimci. Bu alanlardan birini hep ihmal etmişiz. Tek kanatlı uçmaya çalışmışız. Kadınları ihmal etmişiz. TOBB olarak 12 yıldır kadın girişimciliğini desteklemek üzere tüm uluslararası Türk şirketlerle çalışıyoruz. Binlerce kadına e-ticaret ve girişimcilik eğitimleri verdik. Kod yazmayı öğrettik. Kadınlarımız da müthiş azimle çalışıyorlar. Son 10 yılda kadın girişimci sayımız tam 2 katına çıktı” dedi. Eskiden toplam girişimcilik içindeki kadınların payının yüzde 5 olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, oranın şu anda 9,6’a yükseldiğini ve bununla gurur duyduklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X