Teleferiğe dudak uçuklatan tazminat

Geçmiş dönemin Bursa Kentiçi Teleferik Projesi Alinur Aktaş tarafından iptal edilmişti. Gökdere ile Teferrüç arasında yapılması öngörülen teleferik hattı 80 milyon liraya mal olacaktı.

Teleferiğe dudak uçuklatan tazminat

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, iptal edilen projeyi konu aldığı bugünkü yazısında, müteahhit firmanın sözleşmeye koyduğu ağır tazminat maddesini anlatıyor. Aydın teamülün yaklaşık 8 kat üzerinde olan tazminatın önümüzdeki dönemde Büyükşehir’in başını epey ağrıtabileceğine dikkat çekiyor.

Kentiçi teleferiğe ağır tazminat mı?

Bursa’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirdiği değişimin bir yansıması olan proje iptallerinde de ağır tazminatlar telaffuz edilmeye başlandı.

2 Kasım’da Belediye Meclisi’ndeki oylamada göreve seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilk iptal ettiği projelerden biri olan kentiçi teleferiğin yüklenici firmasının talep ettiği tazminat bürokratları kara kara düşündürmeye başladı.

Bursa kulislerinde, ihalesi onaylanıp yer teslimi yapılan Gökdere-Teferrüç Kentiçi Teleferik Projesi’nin yüklenicisinin Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden 30 milyon lira tazminat istediği ileri sürülüyor.

Tamamı 80 milyon liraya ihale edilen projenin iptali nedeniyle yüklü bir tazminat talep ettiği ileri sürülen firmanın yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiği, makul bir rakama çekme konusunda da müzakereler yapıldığı konuşuluyor.

İhale yasası, çeşitli gerekçelerle idarenin yapımından vazgeçebileceği projeler için işi alan firmaya en fazla sözleşme bedelinin yüzde 5’i kadar bir tazminat ödenebileceğine hükmediyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin bu nedenle yüklenici firmaya yapabileceği ödemenin de en fazla 4 milyon lira civarında olması gerekirken, şirketin sözleşme sonrası yurtdışından araç gereç ekipman siparişleri için bağlantı yaptığını ileri sürüp, idareden 30 milyon lira para talep ettiği kaydediliyor.

Mali krizle karşı karşıya bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarının sorunu en az zararla aşma konusunda yoğun çaba sarf ettikleri de aktarılıyor.

Peki, yüklenicinin talep ettiği para verilmezse ne olur?

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X