Temiz futbol için ‘VAR’MISINIZ!

Türk futbolunda yeni bir dönemin başladığını belirten TFF Başkanı Yıldırım Demirören destek istedi.

Temiz futbol için ‘VAR’MISINIZ!

Başkan Demirören, ‘Hiç kimse kaos üretmesin. Maç biter bitmez sıcağı sıcağına açıklamalar yapmayalım, hakemlerimizi hedef gösteren bildirilerden kaçınalım. Ortamı germeyelim ki sistem doğmadan ölmesin’ dedi. 

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar

Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen VAR tanıtım toplantısına, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Süper Lig kulüplerinin başkanları katıldı. Türk futbolunda bu sezon uygulanmaya başlanacak VAR hakkında konuşan Yıldırım Demirören, herkes için yepyeni bir dönemin başladığını söyledi. 

HUZURLU BİR ORTAM

Başkan Demirören ‘Yeni Türkiye, yeni sistem ile futbolda da yeni bir dönem başlıyor. Yeni anlayışla Türk futbolunda özlenen tabloyu hep beraber yaşatacağımıza, taraftarlarımıza fair play önderliği yapacağımıza inanıyorum.

Eski alışkanlıklardan kurtulup huzurlu bir futbol ortamı hedefimize hızla ilerliyoruz.

VAR’a gerekli desteğin verilmesi halinde hakem hatalarının önemli oranda azalacak. Uygulama ile en büyük hedefimiz, VAR’ın hakemlerimizi tartışmanın odağından çıkarması’ dedi. 

DOĞMADAN ÖLMESİN

Bu konuda herkese görevler düştüğünün altını çizen Yıldırım Demirören şöyle konuştu: ‘Sistemin başarılı olması için hakemlerimize büyük görev düşüyor ama hakemlerimizden daha çok bizlere büyük sorumluluklar düşüyor.

Buradan futbolcularımıza, yöneticilerimize başkanlarımıza, futbolun tüm paydaşlarına açık şekilde çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen kaos üretmeyin, VAR’a destek verin.

Maç biter bitmez sıcağı sıcağına açıklamalar yapmayalım, hakemlerimizi hedef gösteren bildirilerden kaçınalım. Ortamı germeyelim ki sistem doğmadan ölmesin.’

VAR MERKEZİ İNŞAETTİK

‘Futbolumuzun iyi noktalara gelmesi için adımlar atalım.

Tıpkı genç Türk oyunculara yönelmeniz gibi. Borçtan kurtulmanın tek yolu da bu. Hepimiz eminiz ki VAR, Türk futbolunda çığır açacak. Futbolun doğası gereği hata mutlaka olacaktır.

Sistemin oturması için zaman tanımalı, sakin davranmalıyız. Eğer sabırsız olursak VAR, fayda değil zarar getirir Son bir yılda Merkez Hakem Kurulu’muz 180 maçta sistemi denedi. Riva’da çok önemli bir yatırım yaparak bir VAR merkezi inşa ettik.’
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X