Tencerede kaynatın ve aç karnına için! Etkisine şaşıracaksınız..

Çoğumuz sabahları bir kahve ya da yaz aylarındaysak soğuk bir içecek ile genelde güne başlamayı tercih ederiz. Fakat size bu içtiğiniz içeceklerden çok daha faydalı bir içecek olan haşlanmış limon ile güne başlamanızı öneriyoruz.

Tencerede kaynatın ve aç karnına için! Etkisine şaşıracaksınız..

Haşlanmış limon aç karnına içildiğinde soda ve kahve gibi midenize zarar vermez, aksine besleyici, bağırsaklardaki bakterileri yok edici, vücuda detox etkisi yapan ve gün içinde ihtiyacımız olan enerjiyi karşılayıcı etki yapacaktır.

1483045506-94aebc.jpg
 

Haşlanmış limon tarifi için gerekli malzemeler:

Haşlanmış limon vücudun yağ yakımını hızlandırır ve gün içinde fazla efor sarf etmediğiniz anlarda bile yağ yakımını devam ettirir. Vücudu temizleme etkisi ile zehirli toksinlerin atılmasını sağlar.

İhtiyacımız olan malzemeler ise;

2-3 cm lik zencefil parçası

5 adet limon

4-5 diş sarımsak

2 litre su

Haşlanmış limon nasıl hazırlanır:

Haşlanmış limon içeceği için ilk yapmanız gereken limonların kabuklarını soyun ve suyunu sıkın. Posasını ve kabuklarını atmayın daha sonra içine ekleyeceğiz. Ardından blendır ile sarımsakları, zencefili iyice parçalıyoruz. Limon suyunu, ve blendırdan geçirdiğimiz malzemeleri bir tencereye ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ayrı bir tencerede ise 2 litre suyumuzu, ilk başta arta kalan limon kabuklarını ve posasını ekleyip kaynatıyoruz. Su fokurdamaya başladığında üzerine blendır ve limon suyundan elde edilen karışımı ekliyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. 5-10 dakika bu şekilde devam ettikten sonra kapağını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tarifimiz hazır.

Haşlanmış limonu her sabah bir fincan içerek vücudunuzun safra kesesini uyarılmasını sağlarısınız. Bu da bütün gastrointestinal sistemin uyarılmasını sağlar. Limonda bulunan mineraller de midenizi rahatlatır, sindirim sistemini güçlendirir. Hızlı ve doğal olarak kilo vermenizi sağlar. Her gün bu içeceği hazırlayın ve hiçbir diyet yapmadan 20 kiloya kadar olan vücut fazlalığınızın gittiğini göreceksiniz.

Diğer Faydaları:

Limonun antioksidan etkisi diğer pek çok hastalıkta olduğu gibi, iltihaplı ve ağrılı hastalıklar olan iltihaplı eklem ar yol açtığı rahatsızlıkları hafifletmek için kullanılabilir.

Kalp ve Damar Sağlığına çok faydalı

Yaraların İyileşmesine katkı sağlar

Cilde iyi gelir

Sindirime yardımcıdır

Kemik sağlığına faydalı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X