Terlemeye son veren doğal çözüm

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber son günlerde etkisini gösteren sıcak ve nemli hava aşırı terlemeyi de beraberinde getiriyor.

Terlemeye son veren doğal çözüm

Sıcak ve nemli yaz günlerinde vatandaşlar terlemeyi önlemek için ada çayına ilgi gösteriyor.

Aktar Elif Çetin, ada çayının düzenli olarak kullanıldığında aşırı terleme sorununu önlemede birebir olduğunu belirterek, “Ter bezlerinin gereğinden fazla çalışmasını engellemeye destek olur.

Beynin aşırı terlemeye sebep olabilecek gönderdiği sinyalleri minimum seviyeye düşürmeye yardımcıdır. Bu yüzden sıcak ve nemli yaz günleri için ideal bir bitkidir.

Asitli, şekerli içecekler yerine ada çayı içmek hem terlememizi önler hem de idrar yolu iltihabı başta olmak üzere vücuttaki iltihaba, öksürüğe, bedeni rahatlatmaya, uyku düzenlemeye fayda sağlar” diye konuştu.

i-006.jpeg

ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Elif Çetin, “Yaklaşık 10 yaprak ada çayı bir cezve kaynamış suya atılır. Kısık ateşte 5-7 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Süzdükten sonra ise içine ilave olarak limon ve bal ilave edilebilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X