Termik santral protestosu

İlk ÇED iptal edildi, ikinci dava devam ediyor. Yargı ‘Termik Santral Yapılamaz’ dedi. Ancak DOSAB, santralin depolama alanı olarak planlanan alanda inşaat çalışmalarını başlattı.

Termik santral protestosu

SEYİT GÜNDOĞAN

DOSAB Termik Satraline Hayır Platformu Bileşenleri adına konuşan DOĞA-DER Başkanı Caner Gökbayrak, DOSAB’ın bu termik santrali ile ucuz elektrik üretip daha çok kar elde etmek için bütün Bursa halkını karanlık ve ölümcül bir geleceğe mahkum etmek istediğini belirterek, “İnşa edilmekte olan su deposu olsa bile bunun termik sartral için kullanılmayacağı garanti edilemez. DOSAB Termik Santrali, kentin ortasına, mahallelerin arasına yapılacak ilk Termik Santral olma rezilliğini üstlenecek” dedi.
 
“BU ÖLÜMCÜL SEVDADAN VAZGEÇİN”

Santralin buraya yapılması halinde bütün OSB’lerin kendi termik santralini kurmak isteyeceğine dikkat çeken Gökbayrak, “Bu santral emsal olarak gösterilecek. Yalnız Bursa’da bile onlarca OSB olduğu düşünülürse, bizim bu santrale karşı olan çabamızın önemi bir kez daha ortaya çıkacaktır. DOSAB’ın bu ihaneti yalnızca Bursa’ya değil, tüm Türkiye’ye olacaktır. DOSAB gibi şehirle içiçe Türkiye’de yüzlerce OSB’nin olduğu düşünülürse, bu termik santralin ne kadar büyük bir tehlike yaratacağı anlaşılacaktır. Biz Bursa halkı olarak bu santrali yaptırmamaya kararlıyız. Bir kez daha uyarıyoruz. Bu ölümcül sevdadan, Bursa’ya ve Türkiye’ye ihanetten vazgeçin” diye konuştu.
 
AKTAŞ’A ÇAĞRI

Prof. Dr. Kayıhan Pala da, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çağrıda bulunarak, “Sayın Başkan buraya termik santral yapılmasına nasıl bakıyor? Halkın sağlığının mı yoksa sermaye sahiplerinin yanında mı? Bir önceki başkan burada termik santral yapılmasına karşı bir tutum açıklamamıştı. Yeni Başkan Aktaş, geçmiş dönemin bir çok olumsuzluklarını toplumla açık yüreklilikle paylaştı. Şimdi kendisini toplum sağlığı ile ilgili çok önemli bir konuda görüş açıklamaya çağırıyoruz. Şehir içinde, Ulucami’ye 9 kilometre uzaklıkta bir termik santrale nasıl bakıyor? Bir an önce kendisinden tutumunu açıklamasını bekliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X