Terör operasyonlarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde “yurt içi olaylar”a ilişkin, terörle mücadele operasyonlarında çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirildi.

Terör operasyonlarında çok sayıda mühimmat ele geçirildi

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki operasyonda, bir adet Doçka mevzi ve dört mağara içerisinde bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin 7,62 mm mühimmat, iki M2A18 mayın, 33 roketatar mühimmatı, 25 bin 500 adet 23,5 mm Doçka mühimmatı, 560 adet 12,7mm uçaksavar mühimmatı, dört adet 60mm’lik havan mühimmatı ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde “yurt içi olaylar”a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda, bir adet Doçka mevzi ve dört mağara içerisinde bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 44 adet el bombası, 27 bin 7,62 mm mühimmat, iki M2A18 mayın, 33 roketatar mühimmatı, 25 bin 500 adet 23,5 mm Doçka mühimmatı, 560 adet 12,7mm uçaksavar mühimmatı, dört adet 60mm’lik havan mühimmatı ele geçirildi. Aynı operasyonda, daha önce etkisiz hale getirilen yedi teröristin cesedi bulundu.

Karayazı’da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Erzurum’un Karayazı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda ise iki terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca silah, mühimmat ve muhtelif malzemelerin ele geçirildiği operasyonda, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, dört dolu Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir tabanca, bir RPG-7 roketatar, iki RPG-7 roketatar mühimmatı, dört el bombası, bir diz üstü bilgisayar bulundu.

Siirt’in Baykan ilçesindeki operasyonda, iki Kalaşnikof piyade tüfeği, dört Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 43 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca, bir tabanca şarjörü, yedi tabanca fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Operasyonlarda beş el yapımı patlayıcı imha edildi

Bingöl’ün Yayladere ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen iki adet sığınakta muhtelif yaşam malzemeleri bulundu.

Van’ın Erciş ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütüne yardım ve yataklık eden iki şahıs gözaltına alınırken, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir Biksi makineli tüfek, iki Mavzer tüfek, 180 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 212 Biksi makineli tüfek fişeği, 12 adet M16 piyade tüfeği fişeği, iki Yaesu el telsizi, 11 el yapımı patlayıcı ateşleme anahtarı, 17 el yapımı patlayıcı devresi, altı pil, bir kasatura, altı sırt çantası, beş adet şemsiye, üç adet met, beş adet jelikan bidon, 32 takım leşker kıyafeti, altı adet panço, bir adet kazma, bir adet testere, bir adet piknik tüpü, bir adet tencere, bir adet çakmak, bir adet iç çamaşırı, sekiz adet puşi, bir adet fotoğraf makinesi, dört adet hafıza kartı, bir adet ses kayıt cihazı, bir adet not defteri, bir adet traş makinası, iki adet boş serum şişesi, iki adet küçük tüp başlığı, bir adet aşkabı, beş adet kaşık, bir adet kelepçe, üç adet örgütsel kitap, üç adet örgütsel paçavra ele geçirildi.

Aynı operasyonda beş adet el yapımı patlayıcı imha edildi.

Hakkari’nin Dağlıca ilçesi ve Avaşin-Basyan bölgelerinde saldırı hazırlığındaki 12 terörist, düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X