Terörden arındırılan köylere geri dönüş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında YPG/PKK’lı teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerine köylülerin dönüşü sürüyor.

Terörden arındırılan köylere geri dönüş

TSK’nin, Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) desteğiyle yürüttüğü harekat kapsamında Afrin bölgesinde daha önce terör örgütü YPG/PKK işgalindeki köyler tek tek teröristlerden temizleniyor. Askerler kontrolün sağlandığı yerleşim alanlarında bir yandan teröristler tarafından yerleştirilmiş patlayıcıları imha ederken, diğer yandan evlerine dönen sivillere gıda yardımında bulunuyor.

Harekatta bir süre önce TSK’nin teröristlerden arındırdığı Afrin’in kuzeybatısında Racu beldesine bağlı Ömer Uşağı köyündeki evine iki torunu ve geliniyle dönen 78 yaşındaki Asu Mohamed Bekir adlı kadın, YPG/PKK’lı teröristlerin kendilerini ‘DEAŞ geliyor’ diye kandırdığını söyledi. Harekat başlamadan bir süre önce evlerini terk ederek Afrin’e yakın bir bölgeye gittiklerini anlatan Bekir, ‘Türk askeri ve ÖSO köye gelince evimize döndük. Gidenler evlerine dönmek istiyor ama PYD/PKK izin vermiyor, yol bulsalar gelecekler. PKK bazılarını alıkoymuş, bazılarını Afrin’de tutuyor. Bırakmıyor, evlerine dönemiyorlar. Hepsinin evi barkı burada, orada zor durumdalar, aç susuz, burada yiyecek var. Allah razı olsun, asker bize bakıyor. Zor günler geçiriyoruz ama bundan sonra daha güzel olacak yaşamımız’ dedi.

‘ARTIK GÜVENDEYİM’

İki kızıyla evine dönen Avbanu Bekir ise eşinin YPG/PKK’lı teröristler köye gelmeden önce Türkiye’ye gittiğini ve orada çalışmaya başladığını, harekat başlamadan önce evlerini terk ederek iki kızı ve kayınvalidesiyle evlerinden ayrıldıklarını anlattı.

Köylerine 5 gün önce döndüklerini aktaran Bekir, artık kızlarıyla güvende olduklarını ifade etti. Eşi ve hasta kayınbiraderi ile evlerine dönen 2 çocuk annesi Navbihar Behram da, şeker ve kalp hastası olduğunu, ilaç bulmakta zorlandığını, askerlerin kendisine Türkiye’den ilaç getirttiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X