‘Terörist Tarrant’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef göstermiş

Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen silahlı saldırının şüphelilerinden birinin YouTube üzerinden 70 sayfalık bir manifesto yayınladığı ortaya çıktı.

‘Terörist Tarrant’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef göstermiş

Brenton Tarrant isimli 28 yaşındaki Avustralyalı neo-Nazi saldırgan, manifestoda Türkiye’yi tehdit ediyor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Londra’nın Müslüman belediye başkanı Sadık Han’ı birlikte hedef tahtasına oturtuyor.

Manifestoda, ‘Türklere’ başlığı altında  “Topraklarınızda barış içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın Doğu yakasında… Ama Boğaz’ın Batı yakasında herhangi bir yerde yaşamayı dener, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz ve hamam böceği gibi topraklarımızdan atacağız. Konstantinopolis’e (İstanbul’a) gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya, minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak” ifadeleri yer alıyor.

ERDOĞAN, MERKEL, SADIK HAN…

Saldırgan manifestosunda, ‘Avrupa uluslarının düşmanı’ diye nitelediği üç lideri de hedef gösteriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel ‘göçmenlere açık kapı’ politikası nedeniyle ‘Beyaz ve Alman karşıtı her şeyin anası’ olarak tanımlanıyor; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘halkımızın en eski düşmanının lideri’ diye söz ediliyor; Han ise ‘Pakistanlı Müslüman işgalci’ diye niteleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X