Teşvikiye Camii’nde şaşırtan olay!

Liseliler camdan sarkıp, cuma namazı kılan cemaate ‘“Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok” diye seslenince kalabalık okulu bastı.

Teşvikiye Camii’nde şaşırtan olay!

Şişli’de öğrencilerin, cuma namazı kılan cemaati provoke etmesi üzerine çıkabilecek olası bir çatışmayı polisin müdahalesi önledi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Şişli Teşvikiye Camii’nde meydana geldi. İddiaya göre, Teşvikiye Camii’nin arka tarafında bulunan lisenin öğrencileri, ezan sesinden ve camiden gelen gürültüden rahatsız oldu. Öğle saatlerinde ise cemaat cuma namazını kılmak için bahçede saf tuttu. Ezanın okunmasının ardından namazlarını kılmaya başlayan cemaat, hutbenin okunmasının ardından farz namazına durdu. Bu esnada lisenin penceresinden sarkan öğrenciler, yaklaşık 10 dakika boyunca cemaati, “Boşuna Allahuekber demeyin, Allah yok” diyerek taciz etti. Namaz kıldıkları için herhangi bir şey yapamayan cemaat, namaz çıkışında toplanarak okulu bastı. Okulun kapısından içeriye giren cemaat, yetkilere hesap sordu. Bu sırada olay yerine gelen polis ekipleri, cemaati sakinleştirerek olayın büyümesini engelledi. Cemaatin cuma namazı sonrası hızlı bir şekilde kapıya yönelmesi ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Şişli Teşvikiye Camii Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Sarıhan, olayın yaşandığı sırada namaz kıldığını belirtti. Sarıhan, “Namazdan çıktıktan sonra olayları duydum. Cemaatimiz okula gitmiş ve olaylar çıkmış, polis de engellemiş. Bunlar daha önce de zaman zaman yaşandı. Okulun pencereleri camiye doğru baktığından dolayı bu tür sataşmalar, tacizlerin olduğunu duyuyor ve görüyorduk. Ben 10 senedir burada görev yapıyorum. O camlar 20 sene önce falan yoktu. Cuma günü caminin içerisi tamamen cemaatle dolduğu için bahçeye hasırlar sererek namaz kılabiliyorlar. Bu cumada üzücü bir olay yaşadık. Yetkililer gereken her şeyi gördü. Netice alınacak mı bilemiyoruz. Bu konuya bir çare bulunması gerektiği görülmektedir. Güvenlik kameralarına baktık ve olayı inceledik. Net olmasa da namazdan sonra bir hareketlenme olduğunu görüyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X