THY 4 bin 600 personel alacak

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, gençlerden web sitelerini takip ederek, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunmalarını istedi ve ekledi: ”Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim.”

THY 4 bin 600 personel alacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı’nda alanın büyümesine ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketinin yaklaşık bin 600, THY’nin de 3 bine yakın personel alacağını söyledi.

Ekşi yaptığı açıklamada, yeni havalimanıyla havacılık sektörünün daha da büyüyeceğini belirterek, bu nedenle hem THY’nin hem de kendilerinden hizmet alan şirketlerin personel alımı yapacağını vurguladı. Ekşi, gençlere THY’nin web sayfasını sürekli kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunarak, şöyle devam etti: ”İstanbul Yeni Havalimanı’nda alanın büyümesi ve operasyonların artmasına bağlı olarak yer hizmeti veren Turkish Ground Services şirketi bin 600’e yakın eleman alacak. THY olarak biz de normal büyümemize paralel her yıl 3 bine yakın personel alıyoruz. Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim.”

800 TIR’LA TAŞINACAĞIZ

Yeni havalimanında ilk resmi uçuşun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Haziran’da gerçekleştirildiği, havalimanının ilk etabının 29 Ekim’de düzenlenecek törenle hizmete alınacağını anımsatan Ekşi, THY’nin taşınma sürecinin de 31 Ekim saat 02.00’de başlayacağını ve bunun 12 saat süreceğini bildirdi. Ekşi, o süreçte THY ile birlikte kendilerine hizmet veren şirketlerin de yeni havalimanına taşınmasının gerçekleşeceğine işaret ederek, ”Taşınmada 800 TIR’lık operasyondan bahsediyoruz” diye konuştu. Ekşi, İstanbul Yeni Havalimanı’nda 31 Ekim saat 14.00 itibarıyla THY’nin ilk seferini yapacağını da vurguladı.

İLK YURTDIŞI SEFER AZERBAYCAN VE KKTC’YE

THY’nin yeni havalimanından ilk uçuşunu yurtiçinde Ankara’ya, yurtdışında Azerbaycan ve KKTC’ye yapmasının planlandığını dile getirdi. Havalimanına yolcuların toplu taşımayla sorunsuz ulaşacağını belirten Ekşi, İstanbul’dan havalimanına gelecek yolculara ilişkin analiz yaptıklarını ve hangi bölgeden, ne kadar yolcu geleceğini belirlediklerini, belediyenin de toplu taşıma araç seferlerini buna göre koyacağını söyledi.

2019’DA ’41 KERE MAŞALLAH’ DİYECEĞİZ

Ekşi, THY’nin 2003’ten bu yana sürekli büyüme eğrisi olduğuna dikkati çekerek, şirketin bu süreçte ortalama yüzde 10’un üzerinde büyüdüğünü aktardı. Türkiye’nin gelişimine paralel olarak 2023 hedefleri doğrultusunda THY tarafından 4’ü kargo uçağı olmak üzere 14 uçak siparişinin verildiğine işaret eden Ekşi, ”Bu sene kargo uçaklarımız da dahil, 14 yeni uçağımız geliyor. İlk defa filomuza girecek Neo uçağı 15 gün içinde teslim edilecek, Max uçakları da daha sonra gelecek. Yeni tip uçaklarla daha az yakıtla daha uzak mesafelere gidilebilecek. Bu sene toplam 14 uçağımız gelecek. 2019’da ise ’41 kere maşallah’ diyoruz, 41 tane uçak gelecek” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X