THY Bursa’ya direkt uçuşların sayısını artırıyor

Türk Hava Yolları’nın alt markası olan Anadolu Jet, Bursa Yenişehir Havaalanı uçuşlarının sayısını arttırmayı planlıyor.

THY Bursa’ya direkt uçuşların sayısını artırıyor

Anadolu Jet’in Bursa’dan hangi kentlere kaç yeni uçuş koyacağına ilişkin son bilgileri Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın köşesinden öğreniyoruz. Özdal konuyla ilgili gelişmeleri AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin’den aldığını belirtiyor.

Yenişehir Havaalanı’na yeni hatlar geliyor

Esgin öncelikle, Anadolu Jet uçaklarının  Ankara Esenboğa ve İstanbul Sabiha Gökçen’den sonra en fazla sefer yaptığı havaalanının Yenişehir olduğunu hatırlattı.

Ardından Anadolu Jet yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin detaylarını paylaştı.

Esgin, Bursa’da büyük bir yolcu potansiyeli olduğunu, ilk etapta haftada 5 gün olan Ankara seferlerinin her güne, haftada 3 gün olan Erzurum, Trabzon ve Gaziantep seferlerinin 4 güne, haftada 2 gün olan Muş ve Diyarbakır seferlerinin de 3 güne çıkarılmasını istemiş.

Esgin’in diğer talebi ise yeni hatların konulması olmuş.

İç hatlarda Sivas, Samsun, Kayseri, Malatya, Elazığ, Antalya ve Bodrum; dış hatlarda Makedonya’nın Üsküp ve Bulgaristan’ın Filibe kentleri…

Bunlar, Hasan Eker gibi turizmcilerle birlikte fizibilitesi yapılmış ve  hemşehri derneklerinin talepleriyle şekillenmiş hatlar.

Yani yüzde 80’in üzerinde doluluk oranlarına ulaşan Gaziantep, Diyarbakır, Muş, Erzurum ve Trabzon hatları gibi…

Peki Anadolu Jet yetkileri ne diyor?

Yazının devamı ve Mustafa Özdal’ın köşesinin tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X