THY yerli uçak motoru üretimine talip

THY Teknik’in önemli bir oyuncu olduğunu belirten İlker Aycı, Türkiye’de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak isteriz. Bir şekilde bu projelerin içinde olacağız ve bunu destekleyeceğiz’ dedi.

THY yerli uçak motoru üretimine talip

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, yerli uçak motoru üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aycı, tamir-bakım kapasitesi kazanabilecekleri motor shop ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini, ancak şu anda isim veremeyeceğini kaydetti. Yeni motor shop kurmak, hatta Türkiye’de üretilecek yerli uçak motoruna destek vermek istediklerini ifade eden Aycı, ”Onlara sipariş vermek, ölçek oluşturmak isteriz. Buna talip olan gruplar var Türkiye’de. Çok takdir ettiğimiz gruplar bunlar. Yurt dışından da bu konuda istekli olan üreticiler var. Bu anlamıyla Türkiye’de iş birliğiyle üretilecek uçak motoru önemli” diye konuştu.

ÇALIŞAN SAYISI 7 BİN OLABİLİR

Milli ve yerli konusunun iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Aycı ”Her şeyi yerli ve milli yapıyoruz derken, ne olur, uluslararası ortaklıkları çöpe atmayalım. Burada ortaklıklarla gelişeceğiz. Her şeyi kendi ülkende üretmenin mantığı yok. Bazı şeylerin bir kısmı orada, bir kısmı burada üretilir. Ama birlikte bir ortak üretim tesisi kurulur ve burada yürür. Ben ortaklıkları değerli görüyorum bu anlamda. Onun da milli anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de üretim yapan, istihdam üreten, Türkiye’den patent alan, ihracat yapan şirketleri böyle görmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLİK MERKEZİ

İlker Aycı, uluslararası sermayeye bakışlarının bu şekilde olduğunu ancak bu girişimlerin içinde mutlaka yerli sermayenin, grupların olmasının anlamlı olacağını vurguladı. Bunu yapabilecek grupların olduğunu vurgulayan Aycı, ‘Onlarla birlikte yürüyelim. Biz THY Teknik’i bu anlamda önemli bir oyuncu olarak görüyoruz ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye’de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak isteriz. Bir şekilde bu projelerin içinde olacağız ve bunu destekleyeceğiz’ diye konuştu. Havacılık sektörüne ilişkin bir mühendislik merkezi kurup burada önemli mühendisler yetiştirmek istediklerini ifade eden Aycı, genç mühendisleri, kuracakları yeni mühendislik, mükemmeliyet merkezine davet edeceklerini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X