THY`nin İzmir uçağında bomba alarmı

Türk Hava Yolları`nın (THY) İstanbul`dan İzmir`e gidecek uçağının tuvaletinde, üzerinde İngilizce “Uçakta Bomba Var” yazılı bir kağıt bulununca, sefer iptal edildi.

THY`nin İzmir uçağında bomba alarmı
Uçaktaki yolcular tahliye edilirken, bomba imha uzmanları uçağın içini ve bagajları yeniden aramaya başladı.
 
THY’den alınan bilgiye göre, saat 17.00’de İstanbul-İzmir seferini yapacak olan TK-2332 sefer sayılı, TC-JSH kuyruk tescilli Airbus A-321 tipi “Van” adlı uçak saat 16.15’te yolcu almaya başladı. Bu sırada, uçakta görevli olan kabin memurlarından biri, son olarak tuvalet ve koltukları kontrol ederken, tuvalette bir kağıt buldu. Kabin memuru, bulduğu kağıdın üzerinde İngilizce olarak “Uçakta bomba var” yazısını görünce, alarm verildi. Önce yolcu alımı durduruldu; ardından hemen Emniyet Müdürlüğü’ne haber verildi. Uçaktaki yolcular da hızla tahliye edildi.
 
UÇAKTA ARAMA YAPILIYOR
 
Daha sonra, bomba imha ekibi hızla uçağa geldi ve önce uçak içindeki el bagajları ve raflardaki paketler incelendi. Bu arada, uçak, apronda “havuz” olarak adlandırılan güvenli bir yere çekildi ve kargo bölümünde bulunan valizler görevliler tarafından aşağıya indirildi. Bomba uzmanları halen bagaj ve valizleri aramadan geçiriyor.
 
Yolcuların ise başka bir uçakla saat 19.00’da İzmir’e hareket edecekleri bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X