Times duyurdu! ‘Mario Fikri’ yakalandı

Times, Almanya’da uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 10 yıl hapis yattıktan sonra İngiltere’ye yerleşen Fikri Yaraşır adlı bir Türk’ün, ülkenin en büyük eroin kaçakçılığı şebekelerinden birini kurduğunu yazıyor.

Times duyurdu! ‘Mario Fikri’ yakalandı

Gazete, 1997’de Almanya’nın Frankfurt kentinde Türkiye’den eroin kaçırma suçlamasıyla yakalanan Yaraşır’ın bu suçtan 10 yıl hapis cezası aldığını belirtiyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Super Mario adlı bilgisayar oyunundaki karakterlere benzerliği nedeniyle Mario lakabını alan Yaraşır’ın daha sonra İngiltere’nin kuzeyindeki Glossop’ta açtığı pizza ve kebap restoranı üzerinden eroin kaçakçılığına yeniden başladığı belirtiliyor.

Nisan ayında 25 yıl hapis cezasına çarptırılan Fikri Yaraşır’ın suç faaliyetleri hakkındaki geniş bilgilerin dün çetenin geri kalanına cezaların açıklandığı mahkemede ortaya çıktığını belirten Times, polisin Yaraşır ve çetesini Ekim 2016’dan itibaren takip etmeye başladığını yazıyor.

Polisin bir kamyondan depoya uyuşturucu boşaltılıren baskın yaptığı ve İstanbul’dan yola çıktığı söylenen 210 kilo eroinin ele getirildiği kaydediliyor.

Yaraşır’ın ayrıca, kaçakçılık için tek müşterisinin kendisi olduğu bir nakliyat şirketi kurduğu da söyleniyor.

TÜRKİYE’YE PARA TAŞIYAN KURYELER 

Yaraşır’ın bir İngiliz çifti de Türkiye’ye para taşımak için kurye olarak kullandığı ve yılda sadece 12 bin sterlin kazandığını söylemesine karşın, Türkiye’deki bir fabrikayı bir milyon sterline satın almaya hazırlandığı ifade ediliyor.

Mahkemede suçlamaları tamamen reddeden Yaraşır’ın, çetedeki bir ortağı hakkında bilgi toplayıp polis muhbiri olmaya çalıştığını savunduğu aktarılıyor.

Gazeteye konuşan Manchester Polisi’nden Dedektif Lee Griffin ise “Bu çetenin uyuşturucuları gizlemek, izlerini örtmek ve polise yakalanmaktan kurtulmak için yaptıkları, parmak izi bırakmak ve takip edilebilir banka havaleleri yapmak gibi basit engelleri aşabilselerdi, etkileyici olurdu” diyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X