Timsah mağlubiyetle başladı: 1-2

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in ilk hafta maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye 2-1 yenildi.

Timsah mağlubiyetle başladı: 1-2

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Bursaspor, Fenerbahçe’ye konuk oldu.

Şükrü Saraçoğlu’ndaki karşılaşmada Timsah 1-0 öne geçmesine rağmen 2-1 kaybetti.

Yeşil beyazlıların golünü 16. dakikada Ekong kaydederken, ev sahibi Fenerbahçe’nin gollerini ise 22. dakikada Giuliano ve 30. dakikada Josef De Souza kaydetti.

Bursaspor’da sezonun ilk golü Ekong’dan…

Karşılaşmanın 16. dakikasında sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön direkte topa hareketlenen Josef De Souza bu topu kafa ile uzaklaştırmak istedi Arka direğe düşen topa hareketlenen William Troost-Ekong kafa vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu.

Penaltı kararı VAR’a takıldı

Müsabakada hakem Halil Umut Meler’in Bursaspor lehine verdiği penaltı kararı Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla ofsayt olarak değiştirildi.

Maçın 56. dakikasında hızlı gelişen konuk takım atağında Furkan Soyalp’in ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan meşin yuvarlağı ceza sahasına hareketlenen Allano Lima’ya aktardı. Bu oyuncu Skrtel ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi.

Pozisyonun VAR’da incelenmesi sonucu Yusuf Erdoğan’ın ofsaytta olduğu belirlendi. Meler, penaltı kararını ofsayt olarak düzeltti.

Yeni transferler kadroda

Bursaspor’un yeni transferlerinden üçü ilk 11’de forma giydi. Yeşil-beyazlı takımın yeni oyuncularından Stephane Badji, Aytaç Kara ve Allano Lima, Fenerbahçe müsabakasına ilk 11’de başladı.

Diğer transferler Tunay Torun ile Jani Atanasov ise teknik direktör Samet Aybaba tarafından yedek kulübesinde şans bekledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

1′ Karşılaşmaya ev sahibi ekip Fenerbahçe başladı.

2′ Bursaspor’da sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Aytaç Kara ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları kafa ile ön direkte uzaklaştırıyor.

4′ Gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası dışı sağ çaprazda kısa pasla topla buluşan Josef De Souza kaleye şutunu göndermek istiyor, bu top Bursaspor savunmasından geri dönüyor.

9′ Orta alandan başlayan Bursaspor atağında kısa pasla sol kanatta topla buluşan Yusuf Erdoğan ofsaytta kalıyor.

16′ GOOOLL!! Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte topa hareketlenen Josef De Souza bu topu kafa ile uzaklaştırmak istiyor. Arka direğe düşen topa hareketlenen William Troost-Ekong kafa vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Bursaspor, William Troost-Ekong’un golüyle skoru 1-0’a taşıyor.

19′ Orta alandan gelişen Bursaspor atağında kısa pasla topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası dışı sol çaprazdan uzaklardan kaleye plase vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

20′ Yusuf Erdoğan, Mehmet Topal’ı ceza sahası içinde arkadan yaptığı müdahaleyle yerde bırakıyor ve hakem penaltı kararı veriyor.

22′ GOL… Fenerbahçe, Giuliano’nun penaltı golüyle 1-1’lik beraberliği yakalıyor.

24′ Martin Skrtel, Tomas Necid’e hava topu mücadelesinde yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

26′ Sol kanatta topla ilerleyen Tomas Necid ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

30′ GOL… Fenerbahçe, Josef De Souza’nın golüyle 2-1 öne geçiyor.

35′ Andre Ayew, Barış Yardımcı’ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

43′ Tomas Necid’in kısa pasıyla topla buluşan Allano Lima ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

43′ Yusuf Erdoğan’ın sağ kanattan verdiği kısa pas sonrası oluşan karambolde topla buluşan Tomas Necid altıpas dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

İlkyarı sona erdi: 2-1

İKİNCİ YARI

Bursaspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Tomas Necid’in yerine Tunay Torun oyunda.

46′ Karşılaşmanın ikinci yarısına Bursaspor başladı.

51′ Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularından dönen topla buluşan Stephane Badji ceza sahası dışından vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

53′ Ceza sahası içi sol çaprazda topla ilerleyen Yusuf Erdoğan kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu Volkan Demirel yatarak kontrol ediyor.

53′ Barış Alıcı’nın kısa pasıyla topla buluşan Andre Ayew penaltı noktasının hemen solundan vuruşunu yapıyor, bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

59′ Allano Lima, pozisyon sonrasında verilen penaltı ve VAR uygulaması sonrasında yapılan iptali sonrasında yaptığı itirazlardan dolayı sarı kart ile cezalandırılıyor.

64′ Hızlı atılan geri pasa hareketlenen Harun Tekin topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak istiyor ancak bu top kısa düşüyor. Kısa düşen topla buluşan Andre Ayew ceza sahası yayının hemen sağından kaleye şutunu çekiyor, bu top direğin hemen yanından dışarı çıkıyor.

66′ Fenerbahçe ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Roberto Soldado çıkıyor ve yerini Nabil Dirar’a bırakıyor.

69′ Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında kısa pasla topla buluşan Nabil Dirar ceza sahası yayını solundan kaleye şutunu çekiyor, top Bursaspor savunmasından geri dönüyor.

73′ Nabil Dirar, Tunay Torun’a orta alanda faul yapıyor. Avantaja bırakılan pozisyon sonrasında oyun duruyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

74′ Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Yusuf Erdoğan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye temas etmiyor.

79′ Sol kanattan gelişen Bursaspor atağında topla ilerleyen Aziz Behich ceza sahası içine ortasını yapıyor. Bu topa hareketlenen Hasan Ali Kaldırım kafa ile bu topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

80′ Sol kanattan gelişen atakta Aziz Behich ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktasının hemen yanında bu topa hareketlenen Allano Lima kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kaleci Volkan Demirel’in kontrolünde kalıyor.

83′ Stephane Badji, Barış Alıcı’ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

83′ Bursaspor ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Allano Lima çıkıyor ve yerini Emre Taşdemir’e bırakıyor.

87′ Bursaspor üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Furkan Soyalp çıkıyor ve yerini Jani Atanasov’a bırakıyor.

89′ Sağ kanatta kısa pasla topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası yayı içine kadar topla ilerliyor. Yay içinden kaleye şutunu çekmek istiyor ancak bu top savunmadan geri dönüyor.

89′ Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında kısa pasla topla buluşan Nabil Dirar ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor, yerden giden bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

90′ Ceza sahası içi sol çaprazda yaşanan karambol sonrasında topla buluşan Mehmet Topal sağ ayağıyla kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin üzerinden dışarı çıkıyor.

90′ Fenerbahçe üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Andre Ayew çıkıyor ve yerini Alper Potuk’a bırakıyor.

90′ Aziz Behich ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası elle oynama gerekçesiyle hakeme yaptığı itirazları sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

 

KADROLAR

BURSASPOR: Harun Tekin, Aziz Behich, Barış Yardımcı, Ertuğrul Ersoy, William Troost-Ekong, Allano Lima, Aytaç Kara, Furkan Soyalp, Stephane Badji, Yusuf Erdoğan, Tomas Necid

Yedekler: Muhammed Şengezer, Okan Koçuk, Burak Kapacak, Furkan Emre Ünver, Muhammed Emin Sarıkaya, Emre Taşdemir, Jani Atanasov, Ramazan Keskin, Çağatay Yılmaz, Tunay Torun

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Martin Skrtel, Mauricio Isla, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Barış Alıcı, Andre Ayew, Josef De Souza, Mehmet Topal, Giuliano, Roberto Soldado

Yedekler: Berke Özer, Carlos Kameni, Şener Özbayraklı, Yiğithan Güveli, Elif Elmas, Oğuz Güçtekin, Alper Potuk, Mehmet Ekici, Nabil Dirar

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X