Timsah, son 16’ya yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Bursaspor, Adanaspor’u 2-0 yendi. İlk maçta da rakibini aynı skorla mağlup eden Timsah, adını son 16 turuna yazdırdı.

Timsah, son 16’ya yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası 5’inci tur mücadelesinde Bursaspor, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği TFF 1. Lig temsilcisi Adanaspor’u rövanş karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Stadyumu’nda ağırladı.

Yeşil beyazlı ekip, ilkyarının sonlarına doğru penaltıdan Yusuf Erdoğan ve Yakup Demir’in kendi kalesine attığı goller sonrası maçı 2-0 kazandı ve adını bir üst tura yazdırdı.

Karşılaşmayı ise tribünlerde 3 bin 359 biletli seyirci takip etti.

Kaptan Merter çıktı

Bursaspor’da Harun Tekin, Batalla ve Titi’nin yokluğunda sahaya kaptan olarak Merter Yüce çıktı. Süper Lig’de fazla forma şansı bulamayan tecrübeli futbolcu orta alanda vasat bir görüntü sergiledi.

Yedek ağırlıklı kadro

Bursaspor’da Teknik Direktör Paul Le Guen, Adanaspor karşısında ligde fazla forma şansı veremediği isimleri sahaya sürdü. Savunma üçlüsünü İsmail, Faty ve Rüştü’den oluşturan Fransız teknik adam, Yusuf Erdoğan’ı Aziz’in kanadında denedi. 

Yusuf kendini gösterdi

Bursaspor’a büyük umutlarla transfer edilen ancak şuan kadar istenileni veremeyen Yusuf Erdoğan, Adanaspor karşısında ilk gol attı, ilk asistini yaptı. 41.dakikada kendi oluşturduğu penaltıyı kullanan tecrübeli futbolcu, ikinci golde de başroldeki isimdi. 

Tribünler boş kaldı

Bursasporlu taraftarlar mücadeleye fazla ilgi göstermedi. Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki büyük boşluklar dikkatlerden kaçmazken, Teksas tribünündeki taraftarlar 90 dakika takıma büyük destek verdi. Karşılaşmayı 3 bin 359 taraftar takip etti. 

Sakatlar kenardan izledi

Bursaspor’da sakatlıkları süren Jires Kembo, Emre Taşdemir, Onur Atasayar ve Kubilay Kanatsızkuş, tribünden takım arkadaşlarına destek verdi. 4 oyuncu da ligin ikinci yarısında takıma dahil olacak. Bu arada Pablo Martin Batalla’da tribündeki isimler arasındaydı. 

Adana’dan 2 taraftar

Mücadeleyi izleyenler arasında 2 Adanaspor taraftarının da olması dikkat çekti. Kendilerine ayrılan tribünde oturan Adanasporlular, zaman zaman takımlarına tezahürat yaptılar. 

Aslar idman yaptı

Bursaspor’da as oyuncular 2-0 sona eren mücadele sonrası Büyükşehir Belediye Stadı’nda bir antrenman gerçekleştirdi. Kondisyoner Giovanni eşliğinde yeşil beyazlılara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. 

Başkan boş bırakmıyor

Bursaspor Başkanı Ali Ay, karşılaşmayı takip eden isimler arasındaydı. Birçok yöneticinin ilgi göstermediği mücadelede Başkan Ay’ın birçok oyuncunun performansından memnun olmadığı belirtildi.

MAÇTAN DAKİKALAR

8’inci dakikada Vinicius ile etkili gelen Adanaspor’da bu oyuncunun vuruşunda kaleci Muhammed sağına gelen topu çelmeyi başardı.

31’inci dakikada sağ kanattan yapılan korner vuruşu sonrasında savunmadan ileri çıkan İsmail Konuk kafayla vuruşunu yaptı, ancak top az farkla dışarı çıktı.

36’ncı dakikada Deniz Yılmaz, ceza yayı üzerinden yerden vururken top da farklı bir şekilde yandan dışarı çıktı.

41’inci dakikada Bursaspor golü buldu. Yusuf Erdoğan sol kanattan içeriye kat ederek ortasını açarken top Adanaspor savunmasından Yakup Demir’e yöneldi. Hakem Volkan Bayarslan ise Yakup’un elle oynadığına hükmederek penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Yusuf Erdoğan ise düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

45+1’inci dakikada Yusuf Erdoğan ilk golde olduğu gibi soldan içeriye doğru girerek ortasını yaptı. Savunmadaki Yakup Demir’e çarpan top ağlara yönelirken, yeşil beyazlı ekip farkı 2’ye çıkardı: 2-0

63’üncü dakikada Yusuf Erdoğan’ın ceza sahası içerisine yaptığı ortada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Sinan Bakış vuruşunu yaptı fakat top az farkla dışarı gitti.

73’üncü dakikada sağ kanattan Josua John’un yaptığı ortada topa iyi yükselen Sinan Bakış kafa vuruşunu yaptı. Kaleye süzülen meşin yuvarlak üst direğe de çarpıp dışarı gitti.

Karşılaşma Bursaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X