Tirilye’ye Sanat Evi

Mudanya Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Tirilye’de şair, yazar, ressam ve araştırmacıların ağırlanacağı “Sanat Evi” yapımı için çalışma başlattı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya, üreten insanların evi ve bu evin kapısı he

Tirilye’ye Sanat Evi

Mudanya Belediyesi, ilçede şair, yazar, ressam, çevirmen ve araştırmacılara Sanat Evi yapımı için kolları sıvadı. Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olarak kullanılan Tirilye’deki eski belediye binası, sanatçıları ev ortamında ağırlayabilmek için tasarlanacak. Mudanyalıları kültür ve sanatla buluşturma adına önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Türkyılmaz, üretmek için doğal güzelliklerle buluşmak isteyen sanatçılara konaklama hizmetinin sağlanacağını söyledi. 

Tirilye’deki belediye binasının ek hizmet binası olarak kullanıldığını belirten Türkyılmaz, “Mudanya, üreten insanların evi ve bu evin kapısı herkese açık. Burası aynı zamanda misafirlerimizi de ağırlayabileceğimiz bir mekan olarak dizayn edilecek. İlçe halkına hizmet verecek kütüphane ile öğrencilerimizin faydalanacağı etüt evi de yine bu sanat evinde yapılacak. Merkezimiz aynı zamanda sergilerin, seminer ve söyleşilerin, sanat faaliyetlerinin yapıldığı bir mekan olarak tasarlanacak” diye konuştu. 

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye ek hizmet binasındaki incelemelerin ardından Tirilyelilerle bir araya gelerek sohbet etti, istek ve önerilerini dinledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X