Tırnaklarınızı beyazlatacak iki malzemeli doğal yöntem

Sağlıksız tırnakların belirtisi olan sararmanın çok basit bir yöntemle önüne geçebilir ve onları yeniden bembeyaz hale getirebilirsiniz.

Tırnaklarınızı beyazlatacak iki malzemeli doğal yöntem

Tırnaklar neden sararır?

Özellikle çoğu kadının en büyük sorunlarından biri olan tırnak sararmasının birden fazla nedeni olabilir.

Sürdüğünüz ojeleri uzun süre çıkarmıyor, özellikle koyu renk oje sürüyor ve tırnaklarınızın havasız kalmasına yol açıyorsanız… (Buna sebep olan ojelerin içinde bulunan formaldehit adlı madde.)

Yeterli C ve D vitamini almıyorsanız…

Sürekli ilaç kullanıyor ya da şeker hastasıysanız…

Sigara kullanıyorsanız…

Tırnaklarınızda sararmalarla karşılaşabilirsiniz.

Sararan tırnaklar nasıl beyazlatılır?

Öncelikle bu yöntemin daha çok ojeden sararan tırnaklar için etkili olduğunu belirtelim. Ayrıca bu ve benzeri yöntemleri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve tırnak sararmanızın nedenlerini öğrenin. Bu durum belki de başka bir hastalığın habercisi olabilir ve önlem alınabilir.

Şimdi iki basit malzemeyle tırnaklarınızı nasıl beyazlatabileceğinize geçelim:

İhtiyacınız olan sadece iki malzeme: Süt ve maden suyu. Bu iki malzemeyi 1-1 oranında bir kasede birleştirin. Yani iki malzemenin oranı birbirine eşit olmalı. Ardından ojesiz tırnaklarınızı 5 dakika kadar bu karışımın içinde tutun. Ardından tırnaklarınızı törpüleyerek işlemi tamamlayın.

tirnak-once-sonra.png

Başka yöntemler de var elbette

Evinizde süt ya da maden suyu yoksa başka yöntemlere de şans verebilirsiniz tabi. Onları da hemen şöyle not edelim:

Bir limonu ikiye kesin ve suyunu sıkın. Üzerine ılık su ekleyerek tırnaklarınızı beş dakika bu suyun içinde tutun. Ardından limonla tırnaklarınızı ovun ve işlemi tamamlayın. Ayrıca limon tırnakları güçlendirerek kırılmasını da engelleyecektir.

Bir pamuğun üzerine 4-5 damla menekşe yağı damlatın ve tırnaklarınızı güzelce silin. Menekşe yağı ayrıca tırnaklarınızın uzamasına da yardımcı olur.

Bir çay kaşığı karbonatı bir çay kaşığı yoğurtla karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımla ovun ve hemen yıkayın. Yalnız dikkat; bu yöntemi haftada 3 günden fazla uygulamayın.

Son olarak eski bir diş fırçasının üzerine nohut tanesi büyüklüğünde diş macunu sıkıp tırnaklarınızı iyice fırçalayın. 10 dakika beklettikten sonra durulayın. 

Ama dediğimiz gibi tırnak sararmasının nedenini öğrenmek için önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X