‘Tiyatro Festivali önümüzdeki yıl Bursa’nın 17 ilçesine yayılacak’

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 7’ncisini düzenleyeceği Nilüfer Tiyatro Festivali 9 Mart’ta başlıyor.

‘Tiyatro Festivali önümüzdeki yıl Bursa’nın 17 ilçesine yayılacak’

Nilüfer Belediyesi’nin Bursalı sanatseverlere tiyatro şöleni yaşattığı Nilüfer Tiyatro Festivali, perdelerini açıyor.

Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey düzenlediği basın toplantısıyla, 7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nin programını açıkladı.

Bu yıl, ‘Sonra Açılacak Perde’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Bozbey, daha önce iki yılda bir düzenlenen festivalin yoğun talep üzerine artık her yıl düzenleneceğini söyledi.

Tiyatro festivalini, 2020’den itibaren Bursa’nın 17 ilçesine yayacaklarının altını çizen Bozbey, “Festivalimizi, sadece Nilüfer’le sınırlamayacağız. Gerektiğinde mobil sahnelerle, diğer 16 ilçemizde de insanlarımız tiyatroyla tanışmış olacak. ‘Sonra Açılacak Perde’ sloganımızdaki gibi sonra perde, kalan 16 ilçede de açılacak” şeklinde konuştu.

PERDEYİ NİLÜFER KENT TİYATROSU AÇACAK… 

9-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Nilüfer Tiyatro Festivali, 19 gün boyunca sanatseverleri, tiyatronun usta isimleriyle buluşturacak. Festival, Prof. Dr. Beliz Güçbilmez’in yazdığı, Uluç Esen’in yönettiği Nâzım Hikmet’in hayatını konu alan ‘Beni Bekleme Kaptan’ adlı oyunla merhaba diyecek. Açılışta, fotoğrafçı Muammer Yanmaz’ın, tiyatro sanatçılarına bir saygı niteliğinde olan ‘40 Ayna’ sergisi de yer alacak.

FESTİVALDE DEĞERLİ İSİMLER… 

Haluk Bilginer, Genco Erkal, Rutkay Aziz ve Şener Şen gibi Türk tiyatrosunun değerli isimlerinin sahne alacağı festivalde, Zengin Mutfağı adlı oyunla Şener Şen 11 Mart’ta Merinos AKKM’de, Genco Erkal ‘Merhaba’ adlı oyunla 17-18 Mart’ta Merinos AKKM’de, Rutkay Aziz ‘1984 Büyükgözaltı’ adlı oyunla 20 Mart’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde, Haluk Bilginer de ‘Kral Lear’ adlı oyunla 24 Mart’ta Merinos AKKM’de tiyatro tutkunlarının karşısına çıkacak. Festivale toplam, 23 tiyatro ekibi konuk olurken, 31 temsil gerçekleşecek. 6 adet atölyeyle birlikte oyun sonraları ekiplerle söyleşilerinin de yer alacağı festivalin kapanış galası, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde, özel bir programla gerçekleşecek.

BİLET SATIŞLARI 27 ŞUBAT’TA… 

7. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde oyunlar, Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi Ayşe Selen Deneme Sahnesi, Podyum Sanat Mahal ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Festival oyunlarını 15 ila 40 lira arasında değişen bilet fiyatlarıyla izleyebilecek olan sanatseverler, biletleri 27 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’den itibaren https://biletweb.nilufer.bel.tr/ adresinden, 28 Şubat Perşembe saat 12.00’den itibaren de Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi’nde bulunan gişelerden alabilecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X