TMO mısır alımına başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) olarak bugünden itibaren geçen yıl 760 liraya alınan mısırı bu yıl 950 liraya almaya başlayacaklarını söyledi.

TMO mısır alımına başlıyor

Pakdemirli, Elazığ merkez Hoş Köyü’nde düzenlenen 3. Geleneksel Üzüm ve Bağ Bozumu Festivaline katıldı. Buradaki konuşmasında ürün bedelleriyle ilgili üreticilerin endişe etmemesi gerektiğini ifade eden Pakdemirli, geçen yıl 760 liraya alınan mısırı bu yıl 950 liraya almaya başlayacaklarını kaydetti.

Pakdemirli, ‘’10 gün içerisinde ürün bedelleri de üreticilerimizin hesaplarına geçmiş olacak. Ortalama da 50-55 lira civarında bir destek alınacağını düşünürsek üreticimizin eline bin 5 lira civarında bir para geçecek. Bununda üreticilerimizin lehine bir durum olduğunu düşünüyoruz.

Üreticilerimizin son dönemde aleyhine değişen fiyat yapısına TMO düzenleyici ve denetleyici kurulu olarak devreye girmiştir. Üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X