TOKİ’den 120 bin kişiye iş imkanı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, sosyal konut projeleriyle herhangi bir kar amacı gütmeden dar gelirli aileleri ev sahibi yaptıklarını söyledi.

TOKİ’den 120 bin kişiye iş imkanı

Ekonomi ve istihdama da çok yüksek oranda katkı sunduklarını ifade eden Bulut, ‘’Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık” dedi.

TOKİ’nin dolaylı olarak 250 alt sektörü desteklediğini vurgulayan Bulut, şunları kaydetti: ‘’Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında inşaat çalışmaları sürüyor. Mevcut 287 şantiyeye 140 yeni şantiye daha ekleyeceğiz. Yaratılacak istihdamla yaklaşık 120 bin kişiye iş imkanı sunacağız.”

3,5 MİLYON KİŞİYE KONUT

Son 16 yılda 843 bin 546 konut rakamına ulaşarak 3,5 milyon vatandaşı 15-20 yıl vadelerle konut sahibi yaptıklarına işaret eden Bulut, söz konusu süre içinde TOKİ tarafından yaklaşık 160 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı. TOKİ’nin gelecek dönemde sosyal konut dışında üretim yapmama kararı aldığını hatırlatan Ömer Bulut, Bakanlığın hedefleri kapsamında İdare olarak 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konutu hayata geçireceklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X