TOKİ’den modern hayvan çiftliği

Yenişehir’de ilçe merkezinden uzak bir bölgeye TOKİ tarafından küçükbaş ve büyükbaş hayvan çiftliği kurulması amacıyla çalışma başlatıldı. 

TOKİ’den modern hayvan çiftliği

GÜRHAN ADANA

Yenişehir’deki küçükbaş ve büyükbaş hayvan barınaklarının yerine ilçe merkezinden uzak bir bölgeye TOKİ çiftlikleri kurulması için çalışma başlatıldı. 

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz, Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Hamza Geçgel, Yenişehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Rıdvan Sağlık, Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Yenişehir Düşünce Kuruluşu Başkanı İlyas Çelik’in katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, hayvan barınağı inşa edilmesi amacıyla TOKİ’ye hazine arazisi temin etmek için yer aradıklarını söyledi.

Uygun bir yer bulunmasıyla TOKİ’ye ücretsiz olarak tahsis edilecek araziye hayvan barınakları inşa edileceğini anlatan Çelik, böylece inşaat maliyetinin azalacağını kaydetti. 

Hayvan yetiştiricilerinin modern hayvan barınaklarına kavuşmasının yanı sıra ilçeye çevre ve şehircilik bakımından olumlu yansıyacağını dile getiren Çelik, ‘Köylerle birlikte ilçemizde toplam 2 bin 700 hayvan yetiştiricimiz var. İlçemiz genelinde 50 bin küçükbaş, 35 bin de küçükbaş hayvan yetiştiriliyor. İlçe merkezinde ise toplam 75 hayvan yetiştiricimiz faaliyet gösteriyor. İlçe merkezimizde 3 bin küçükbaş ve bin de büyükbaş olmak üzere toplam hayvan varlığı ise 4 bini buluyor’ dedi.

Afyon Çay, Adana Kozan, Gaziantep ve Urfa’da TOKİ tarafından bu yöntemle modern çiftliklerin kurulduğu belirtilen toplantıda, Afyon Çay’a gidilerek TOKİ’nin kurduğu hayvan çiftliklerinin incelenmesi kararlaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X