‘Toprağımıza sahip çıkmalıyız’

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi işbirliğiyle bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Toprak Ana Günü, Görükle Mahallesi Köylü Pazarı’nda kutlandı.

‘Toprağımıza sahip çıkmalıyız’

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Etkinliğe, Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi Başkanı Erkan Yaslıoğlu, Dumlupınar Mahalle Muhtarı Reşat Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toprağa sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen Bozbey, “Toprağımız her geçen gün daha fazla kirleniyor. Anadolu’da 70 yıl önce birçok yer ekilebilir ve yeşildi.

Geldiğimiz noktada topraklarımızın değerini kaybettik. Özellikle son 20 yıl içerisinde GDO’lu ürünler ya da kullanmış olduğumuz kimyasallar topraklarımızın çok önemli bir kısmının üretim dışı kalmasını sağladı. Bugün bizler ektiğimiz ürünlerin karşılığında, yapılan ölçümlerde farklı materyallere rastlıyorsak müsebbibi toprağa o kimyasalları attıranlardır” diye konuştu. 

“HALK DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETMEK İSTİYOR”…

Artık geriye dönüşün başladığına dikkat çeken Bozbey, vatandaşların doğal ürünler tüketmek istediğini söyledi. Sağlıklı yaşamın herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Bozbey, “Toprağın ne kadar temiz olmasını istiyorsak, yetişecek ürünün de insan yaşamına o denli katkısı olacaktır.

Kırsalımızda üretimlerin artarak devam etmesini ve ürün çeşitliliğiyle orada üretilenlerin tüketiciye sunulmasını istiyoruz. Kırsaldaki insanımız ne kadar mutlu, huzurlu ve ekonomik anlamda güçlü olursa, yetiştirilecek olan ürünler de daha kaliteli ve doğal olacaktır” şeklinde konuştu. 

Etkinlikte Görükle Kadın Dayanışma Derneği, katılımcılara sütlü tarhana çorbası ikram ederken, Başkan Bozbey de, pazarcı esnafını ziyaret etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X