Toprak kaymasının ardından inşaat çalışması mühürlendi

Mudanya’nın Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde toprak kaymasıyla sonuçlanan inşaat çalışması Mudanya Belediyesi tarafından mühürlendi.

Toprak kaymasının ardından inşaat çalışması mühürlendi

Mudanya’nın Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde toprak kaymasıyla sonuçlanan inşaat çalışması Mudanya Belediyesi tarafından mühürlenirken, herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için müteahhit firma tarafından inşaatın ruhsata ve temel etüt raporuna uygun olarak hızlandırılıp tamamlanması gerektiği belirtildi.

Mudanya Belediyesi, Şükrüçavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi üzerinde bulunan bir inşaatın hafriyatı sırasında meydana gelen toprak kaymasına yönelik açıklama yaptı.

Buna göre, geçtiğimiz hafta özel bir firma tarafından yapılan inşaat sırasında meydana gelen toprak kaymasının ardından bahse konu bölgede yolun taşıt geçişine kapatıldığı ifade edildi. 

Açıklamada, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından 25.07.2018 tarihinde müteahhit firmaya ‘Yapılan inceleme neticesinde parselinizin doğu cephesinde bulunan kamu yolu üzerinde malzeme boşalmasına bağlı çatlamalar meydana geldiği tespit edilmiştir.

Bu sebeple ivedilikle gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak parselin doğu cephesinde ruhsat eki zemin ve temel etüt raporuna istinaden hazırlanan ankrajlı kuyu perde geçici iksa uygulama projesine göre ankraj sistemli kuyu perde imalatının hızlandırılarak bitirilmesi, ayrıca çalışma alanında yeraltı suyu çıkması halinde suyun fazla yayılmaması için çalışma sırasında altyapı tesislerine dikkat edilmelidir.

Aksi halde oluşabilecek her türlü yasal ve hukuki tüm sorumluluklar tarafınıza ait olacaktır’ uyarı yazısı gönderilmişti” denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X