Tornavida tutmayı bilen elemanlara ihtiyaç var

Rumelili Yönetici İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) Başkanı Erol Kılıkçıer, sanayi bölgelerinde çalışacak kişi bulmakta zorluk çekildiğine işaret ederek, “Bizim öncelikle tornavida tutan insana ihtiyacımız var” dedi.

Tornavida tutmayı bilen elemanlara ihtiyaç var

ASLIHAN AYDIN

RUMELİSİAD sanayi ve KOBİ komiteleri çalışmalarının raporunu dün basın ile paylaştı. RUMELİSİAD Rumeli Konağı’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kılıkçıer, eğitimde stabil bir politikanın yürütülmediğinden yakındı. Özellikle sanayicinin teknik eleman gereksinimi ile ilgili taleplerinin gerçekleşmediğini belirten Kılıkçıer, “Sanayi bölgelerinde çalışanlar yaklaşık 5-10 yıl öncesine kadar teknik lise mezunlarından alınıyordu. Şimdi ise yoldan geçen alınıyor. Çünkü eleman bulmada zorluklar yaşıyoruz. Eleman sirkülasyonu birçok sektörde yüzde 10’nun üzerinde. Bizim öncelikle tornavida tutan insana ihtiyacımız var. ‘Ne iş olsa yaparım’ diyenler geliyor. İstediğimiz nitelikte insan yok. İşi öğrenenler 3 ay sonra başka bir yere gidiyor. Her OSB’de teknik okul açılmasını istiyoruz” diye konuştu.

TİCARET VE SANAYİ AYRILMALI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda sanayi ve ticaretin birbirinden ayrılması gerektiğini düşündüklerini dile getiren Kılıkçıer, 3. çeyrekteki yüzde 11.1’lik büyümeye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kılıkçıer, “Umut ediyoruz ki inşaata dayalı bir büyüme değil de üretime dayalı büyüme şeklinde devam eder. Çünkü sanayi üretimindeki büyüme oranı ile bizim ülkemizdeki büyüme oranının tam birbirine örtüşmediğini görüyoruz” dedi.

RUMELİSİAD AŞ STRATEJİK ÜRÜN ÜRETECEK

Kılıkçıer, RUMELİSİAD Girişim AŞ’nin stratejik ürün üretme konusunda ciddi aşamalar kaydettiğini ifade ederek, “Umarım realize ettiğimizde iyi sonuçlar ortaya çıkaracak bir noktaya geleceğiz. Uludağ Üniversitesi de projemize destek verdi ve ULUTEK Teknopark’ta bir yer tahsis etti” ifadelerini kullandı. RUMELİSİAD Sanayi Komitesi Başkanı İslam Muröz ise şirketin 62 üye ve 3,5 milyon sermayeli olarak kurulduğunu vurgulayarak, “RUMELİSİAD Girişim AŞ. için çok özel ve stratejik ürün üzerinde çalışmalar ve temaslar sürmektedir” dedi. RUMELİSİAD KOBİ Komitesi Başkanı Halil Bedzeti ise finansal zorluklar ve öz kaynak sıkıntısı çekildiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X