Trenler ihaleyle satışta

Trenler ihaleyle satışta…

Trenler ihaleyle satışta

Her gün binlerce yolcuyu doğu-batı aksında taşıyan BursaRay işletmesi bu hizmeti çok sayıda trenle veriyor. İşletmenin kullandığı trenlerden bazıları zamanla eskiyerek depolara çekiliyor. Depolarda bekleyen bu trenler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden değerlendirilmeyi bekliyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, eski trenlerin nasıl değerlendirileceğini yazdığı bugünkü yazısında ayrıca su kuşu olarak bilinen uçakların da bundan sonra Anadolu’yu Kıbrıs’a bağlamak için uçacaklarına ilişkin bir ön bilgi veriyor.

Aydın bugünkü yazısında ayrıca Büyükşehir’de şube müdürlüğü düzeyinde yaşanan son personel değişikliklerini de aktarıyor.

BURULAŞ’tan satılık vagonlar

Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ, su kuşu uçaklarının ardından elindeki atıl duran raylı sistem araçlarını da elden çıkarıyor.

BURULAŞ, eski yönetim döneminde Hollanda’nın Roterdam kentinden getirilen ve 1982 model vagonları rehabilite ederek uzun süre Bursaray hatlarında kullanmıştı.

Sistemi sık sık arızalarla sıkıntıya sokan vagonlar bir süre önce de yerli vagonların devrele girmesiyle birlikte hattan çekilmişti.

Şimdi devre dışı kalan ve Bursaray İşletme Bakım Merkezi’nin deposunda tutulan 24 adet vagon ihaleyle satılıyor.

BURULAŞ 31 Ocak’taki kapalı teklif yöntemiyle 24 Roterdam vagonuna müşteri arayacak.

Muhalefetin bir dönem adını ‘hurda vagon’ taktığı raylı sistem araçları müşteri çıkarsa başka kentte yolcu taşıyacak.

Yazının tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X