Trump açıkladı: Türkiye’ye tüm yaptırımların kaldırılmasını emrettim

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin operasyonu bağlamında getirilen yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini açıkladı.

Trump açıkladı: Türkiye’ye tüm yaptırımların kaldırılmasını emrettim

 ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanlığına Türkiye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini bildirdi.

Trump, Beyaz Saray’da, Türkiye ile ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik varılan ve dün sona eren “Barış Pınarı Harekatı’na 120 saatliğine ara verilmesi”ne ilişkin anlaşma konusunda açıklamalarda bulundu. 

Anlaşmanın ardından Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nı durdurduğunu hatırlatan Trump, “Türkiye’ye 14 Ekim’de getirilen yaptırımların kaldırılması için Hazine Bakanlığına talimat verdim” dedi. 

Trump, Suriye-Türkiye sınırındaki ateşkesin korunduğunu ve kalıcı hale getirildiğini vurgulayarak, “20 millik (yaklaşık 32 kilometre) güvenli bölge oluşturuldu” diye konuştu.

Trump’ın açıklamaları özetle şöyle; 

“Hazine Bakanı’na Türkiye’ye yaptırımların kaldırılması talimatını verdim. 

Kürtlere harika hizmet verdik. Şimdi Suriye’den çıkıyoruz.

ABD için zafere giden bir yolu seçiyorum. Anlaşmamız sayesinde birçok hayat kurtardık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi bir ilişkimiz var, yakın zamanda bir araya gelebiliriz.”

RESMEN KALDIRILDI

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’deki 2 bakanlık ve 3 bakana yönelik 14 Ekim’de getirdiği yaptırımları kaldırdı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’ye Barış Pınarı Harekatı nedeniyle uygulanan yaptırımların kaldırıldığı bildirildi. 

Buna göre, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin yaptırım listesinden çıkarıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X