Trump Kraliçe’yi çileden çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump, Kraliçe Elizabeth’le olan görüşmesinde yaptığı protokol ihlalleri ile İngiliz basınının diline düştü.

Trump Kraliçe’yi çileden çıkardı

İngiltere ziyaretine devam eden ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün  Kraliçe Elizabeth’le bir araya geldi. Windsor Sarayı’nda gerçekleşen buluşmaya eşiyle birlikte katılan Trump, Kraliçe Elizabeth’i tören alanında 15 dakika bekletti.

Bu durumdan oldukça mutsuz olduğu fark edilen Kraliçe, sık sık saatine bakarken görüntülendi.

Trump’ın yaptığı protokol ihlalleri bununla da bitmedi. Tören alanına geldikten sonra Kraliçe’yi selamlarken reverans yapmayan Trump, yalnızca elini sıkmakla yetindi. Melania Trump’ın da aynı yolu tercih etmesi dikkat çekti. Son olarak Kraliçe Elizabeth’le beraber askerleri selamlaması gereken Trump, burada da baltayı taşa vurdu.

Kraliçe’nin yanında yürümek yerine arkasını dönüp önüne geçen Trump, Elizabeth’in uyarısı sonrası yanında yürümeye başladı. Trump’ın bu anları sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. İngilizler başta olmak üzere birçok kişi, Trump’ı geleneklere saygısızlık ve kabalıkla suçladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X