Trump ve Kim’den ‘kapsamlı anlaşma’ya imza

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Trump ve Kim’den ‘kapsamlı anlaşma’ya imza

Tarihte ilk kez bir Kuzey Kore Lideri, ABD Başkanı ile bir araya geldi. Heyetler arası görüşmeler ve çalışma yemeğinin ardından kameralar karşısına geçen iki lider, ortak bir metne imza attı. Ancak bu metnin içeriğine dair bir bilgi paylaşılmadı. 

‘BÜYÜK BİR SORUNU ÇÖZECEĞİZ’

Trump, “Kısa süre sonra her şeyi gereceksiniz. Son derece kapsamlı, ortak bir mektuba imza attık. Her iki tarafın da sonuçlardan etkileneceğini düşünüyorum. İki taraf da iyi niyetle yaklaştı, çaba gösterdi ve hazırlıklar yapıldı. Bugün yaşananlardan gurur duyuyoruz” dedi. “Büyük bir sorunu çözeceğiz ve bunu dünya için yapacağız” diyen ABD Başkanı, bu aşama gelinmesinin olağanüstü bir başarı olduğunu vurguladı.

Kim’le arasında özel bir bağ kurulduğunu belirten Trump, Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlanmaya en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Ancak bunun tüm nükleer silahların imhası anlamına gelip gelmediği bilinmiyor.

‘SİZİNLE OLMAK BÜYÜK ŞEREF’

Trump, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Yoğun görüşmeler gerçekleştirdik ve ikimiz için de hayal edilenden daha iyi bir sonuç geldi, umulandan çok daha başarılı oldu. (Kim Jong-un’a) Sizinle olmak büyük bir şeref, teşekkür ediyorum.”

GEÇMİŞİ GEÇMİŞTE BIRAKACAKLAR

Görüşmeyi ‘tarihi’ olarak niteleyen Kim de “Geçmişi geçmişte bırakmaya karar verdik. Geçmişi arkamızda bırakmaya karar verdik. Tarihi bir belgeye imza atmak üzereyiz. Dünya büyük bir değişim görecek. Sayın Başkan Trump’a bu görüşme için teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

‘KİM SON DERECE YETENEKLİ’

Kim’i Beyaz Saray’a davet edeceğini Trump daha birçok kez bir araya geleceklerinin altını çizdi. ‘Kuzey Kore liderinden ne öğrendiği’ sorulan Trump, “Kim son derece yetenekli biri, ülkesini çok seviyor” yorumunu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X