‘Trump yeni dünya düzeni kuruyor’

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Başkan Donald Trump’ın ülkesini  yeniden dünyanın lideri konumundaki geleneksel yerine döndürdüğünü iddia etti.

‘Trump yeni dünya düzeni kuruyor’

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı kapsamında Brüksel’de konuşan  Pompeo, ‘Trump’ın başkanlığında uluslararası arenadaki liderliği bırakmıyoruz’ dedi. Amaçlarının savaşları önleyecek yeni bir liberal düzen inşa etmek için asil milletleri bir araya getirmek dlduğunu ifade edene Pompeo, Avrupalı ‘​​dostlarının’  özgür dünyanın yararına hareket etmediğini iddialarının da gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Pompeo, “Bu doğru değil. Biz egemen devletlerin açık, şeffaf ve özgür dünyayı muhafaza etme, koruma ve ilerletmesi için mücadele ediyoruz. Bu proje, liberal düzenin bahanelerin arkasına sığınmadan fiili olarak yenilenmesini gerektiriyor ve sadece iddialı bir Amerikan liderliği değil aynı zamanda dünya üzerindeki tüm demokrasileri de ilgilendiriyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X