Trump yine çark etti

Daha geçen hafta Kuzey Kore’nin ülkesi için nükleer tehlike arz etmediğini söyleyen ABD Başkanı Trump, Pyongyana’a yaptırımların bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Trump yine çark etti

Trump, gerekçe olarak bu ülkenin ulusal güvenliğe hala ‘olağan dışı bir tehdit’ oluşturmasını gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımların bir yıl daha uzatılmasına olanak sağlayan kararnameyi imzaladı. 

Trump, Kuzey Kore’ye ilişkin ‘ulusal acil durumu’ bir yıllığına uzatan kararnameyi, Kongre’ye gönderdiği yazılı mesajla kamuoyuna duyurdu.

Daha geçen hafta Kuzey Kore’nin artık ABD için bir nükleer tehlike arz etmediğinı söyleyen Trump, yaptırımların uzatılmasına gerekçe olarak bu ülkenin ulusal güvenliğe hala ‘olağan dışı bir tehdit’ oluşturmasını gösterdi.

Trump, 12 Haziran’da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur’da gerçekleştirdiği tarihi zirvenin ardından, Kuzey Kore’nin ‘nükleer silahsızlanma sürecinde ilerleme kaydedilmeden yaptırımların kaldırılmayacağını; ancak sürecin ilerlemesini ve yaptırımları kaldırmayı dört gözle beklediğini’ söylemişti.

Trump, zirve sonrası attığı tweet’te de, ‘Herkes, kendini artık göreve başladığım günden çok daha güvende hissedebilir. Artık Kuzey Kore’den gelen bir nükleer tehdit söz konusu değil’ ifadelerini kullanmıştı.

ABD 215 TABUT GÖNDERDİ

Öte yandan Washington yönetiminin 1950-1953 yıllarındaki Kore Savaşı sırasında ölen Amerikan askerlerinin kalıntılarının koyulması için Kuzey Kore sınırına tabutlar gönderdiği bildirildi.

Güney-Kuzey sınırında ateşkes köyü olarak anılan Panmunjom’a getirilen geçici tabutlar, askerlerin kalıntılarının ‘onurlu biçimde’ taşınması için birkaç gün içinde Kuzey Kore tarafına gönderilecek. Kuzey Kore’ye gönderilecek toplam tabut sayısının 215 olmasının planladığı belirtildi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X